Gündem GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Artık İnternette!

GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Artık İnternette!

15.07.2015 - 14:55 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Artık İnternette

Genel bir tanımlama ile,GSS yani Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama, genel sağlık sigortası ödemeleri yani primleri için geliştirilmiş bir sorgulama çeşididir. Vatandaşlar, GSS borç sorgulama işlemleri sayesinde, ödemeleri gereken prim miktarlarının bilgisine rahatlıkla ulaşabilirler. Aslında GSS borç sorgulama işlemleri, her hangi bir aksaklıktan dolayı, GSS primlerini ödemelerini ertelemek durumunda kalan vatandaşların, prim borcu durumlarını öğrenmelerine yarayan bir sistemdir. GSS borç sorgulama işlemleri, vatandaşlara internet aracılığı ile hizmetlerini ulaştırdığı için, oldukça pratik ve hızlı bir sorgulama türüdür.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet aracılığı ile, GSS borç sorgulama işlemlerinizi; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani, SGK’nınresmi web sayfası kanalı ile, oradan da e-devlet kapısı sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Bu durumda, GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için izlemeniz gereken aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz;

Web üzerinden, GSS borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Hemen sonrasındaki aşamada, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Haberin Devamı

Hemen sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığını göreceksiniz.

Son olarak ise, burada, T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Bağkur yani 4B Borç Sorgulama işlemleri nedir ve web üzerinden nasıl yapılır?

Genel bir tanımlama ile, Bağkur yani yeni adı ile 4B borç sorgulama, bağlı olarak çalışılan bu kurum ile ilgili ödemeler yani primler için geliştirilmiş olunan bir sorgulama çeşididir. Vatandaşlar, Bağkur (4B) borç sorgulama işlemleri sayesinde, ödemeleri gereken prim miktarlarının bilgisine rahatlıkla ulaşabilirler. Aslında Bağkur (4B) borç sorgulama işlemleri, her hangi bir aksaklıktan dolayı, Bağkur (4B) primlerini ödemelerini ertelemek durumunda kalan vatandaşların, prim borcu durumlarını öğrenmelerine yarayan bir sistemdir. Bağkur (4B) borç sorgulama işlemleri, vatandaşlara internet aracılığı ile hizmetlerini ulaştırdığı için, oldukça pratik ve hızlı bir sorgulama türüdür.

Haberin Devamı

İnternet aracılığı ile, Bağkur (4B) borç sorgulama işlemlerinizi; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani, SGK’nın resmi web sayfası kanalı ile, oradan da e-devlet kapısı sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Bu durumda, Bağkur (4B) borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için izlemeniz gereken aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz;

Web üzerinden, Bağkur borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Haberin Devamı

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler başlığı altında yer alan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Sonrasında da, 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında 3. sırada yer alan ve 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılan sayfada, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar