Gündem GSS ve Bağ-Kur Borçları nasıl sorgulanır?

GSS ve Bağ-Kur Borçları nasıl sorgulanır?

24.08.2015 - 11:52 | Son Güncellenme:

GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgiler bu haberde!

GSS ve Bağ-Kur Borçları nasıl sorgulanır

Çalışma hayatı sürdüren vatandaşlar emekli olabilmek için çalıştığı işe göre bazı kurumlara bağlı şekilde çalışmaktadır. Bağlı oldukları kuruma göre her ay düzenli olarak ya prim yada sigorta yatırmaktadırlar. Vatandaşların bağlı oldukları bu kurumlar yatırdıkları prim ve sigortalar sayesinde hastane ve kaza masraflarını karşılamaktadır. Ayrıca bu kurumlar vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde vatandaşları emekli yapabilir. Emekli olan vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan her ay emekli maaşı almaktadırlar. Vatandaşlarımız her ay yatırması gereken prim veya sigortaları yatırmadığı zaman veya geciktirdiği zaman Sosyal Güvenlik Kurumuna bir borç oluşur. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi sayesinde bu borcu sorgulayabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumuna bir de erken emeklilik ile borçlanabiliriz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar emekli olabilmek için yatırması gereken prim ve sigortaların hepsini tamamlaması ve vatandaşın emeklilik yaşının gelmesi gerekmektedir. Vatandaşların yatırması gereken prim ve sigortalar tamamlanmadıysa fakat vatandaşın emeklilik yaşı geldiyse vatandaşlar bağlı oldukları kuruma borçlanarak emekli olabilirler. Bu oluşan borçları internet üzerinden sorgulayabilirsiniz. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabildiğimiz gibi internet üzerinden de 2 farklı şekilde sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz. İnternet üzerinden şifresiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun online web tahsilat uygulaması ile GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz. Şifresiz olarak gerçekleştirebildiğimiz gibi E-Devlet şifresi ile E-Devlet uygulamasından GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifresiz olarak GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapılmalıdır. Bu sayfada bağlı olduğumuz kuruma göre GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sayfada bulunan sorgu türü seçeneğinde bağlı olduğunuz kuruma göre seçerek işleminize devam edebilirsiniz. Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar ise sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri sorgu tipi seçeneğine de bağ-kur geçmiş dönem seçmelidir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Genel Sağlık sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçeneği seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet ana sayfasının sağ tarafında bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra karşınıza 4 farklı sisteme giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz.