Gündem GSS ve Bağ-Kur Borçlarını Online Sorgulama Ekranı

GSS ve Bağ-Kur Borçlarını Online Sorgulama Ekranı

29.03.2015 - 08:56 | Son Güncellenme:

SGK, GSS VE BAĞ-KUR borçlarınızı internet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işleminin adımlarını ve SGK borç sorgulama hakkında merak ettiklerinizi bu haberimizde bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Borçlarını Online Sorgulama Ekranı

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışan vatandaşlar her ay düzenli olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna belli miktarlarda prim ve sigortalar yatırmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın hastane ve kaza masraflarını karşılamaktadır. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu primlerini ve sigortalarını ödeyen vatandaşları belli bir yaşa geldikleri zaman emekli yapmaktadırlar ve emekli maaşı bağlamaktadırlar. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların emeklilik yaşları geldiği zaman fakat yatırdıkları prim ve sigortalar tamamlanmadıysa Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşı erken emeklilik sistemiyle emekli yapabilir. Bu şekilde emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna belli bir borç oluşur. Sosyal Güvenlik Kurumuna oluşan bu borcu Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemini bir de internet üzerinden 2 farklı şekilde yapabilirsiniz. İnternet üzerinden şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun online web tahsilat sayfasından yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için borç sorgulama işlemini E-Devlet sayfasından da yapabilirsiniz. E-Devlet sayfasından sorgulama işlemini yapabilmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi girerek girişinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemi yapmak için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu online web tahsilat sayfasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre işleminize devam edebilirsiniz. Sayfada bulunan sorgu türü seçeneğine SSK kurumuna bağlı iseniz 4A işveren ödemeleri sorgu tipine ise işiniz ile ilgili en uygun hangisi ise o seçilmelidir. Bu seçimlerin ardından sisteme SSK sicil numarası ve güvenlik kodu girilerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. BAĞ-KUR kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türüne 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipine ise BAĞ-KUR geçmiş dönem seçilmelidir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türünü diğer ödemeler, sorgu tipine ise GSS prim seçilmelidir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için E-Devlet sisteminden de SGK borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz. E-Devlet sayfasından sorgulama işlemi yapabilmek için ilk olarak sisteme giriş yapmalısınız. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet hizmetleri altından Sosyal Güvenlik Kurumunu bularak SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altından bağlı olduğunuz kuruma göre SGK borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altından, BAĞ-KUR kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri altından, Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da sorgulama işlemi için 4C hizmetleri altından SGK borç sorgulama işlemini tamamlayabilirler.