Gündem GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranı Üzerinden Yapabilirsiniz

GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranı Üzerinden Yapabilirsiniz

17.05.2015 - 14:39 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama ekranından online olarak yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranı Üzerinden Yapabilirsiniz

Sigorta hizmetlerinde artık internet kolaylığı, vatandaşların işlemlerini kolaylaştırıyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri ile sigorta işlemleri daha pratik şekilde yapılabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarından birisi olan web tahsilat uygulaması üzerinden güncel sigorta borcu bilgilerine ulaşılabiliyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde SGK borç sorgulama işlemlerini online olarak yapabilme fırsatından yararlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na hem sigortalı tarafından hem de işveren tarafından ödenmesi gereken prim ödemelerinde yaşanabilen aksamalarda kuruma prim borcu oluşuyor. Bu gibi borçlar ödeme takvimi dışında kaldığı takdirde vatandaşa, faiz uygulamasıyla birlikte geri dönüyor. Bu neden ile de Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir prim borcunun olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Ancak çeşitli durumlardan kaynaklı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borcu oluşması durumunda bu borç hakkında bilgi edinebilmek için artık SGK il veya ilçe müdürlüklerine gitmeye gerek bulunmuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulaması üzerinden SGK borç sorgulama işlemleri 7 gün 24 saat, internete erişim sağlanabilen her yerden kolaylıkla yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden veya onlinetahsilat.sgk.gov.tr/webtahsilat/index.jsf adresinden erişim sağlanabilmekte olan online web tahsilat uygulamasından kolay bir şekilde SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilme imkanı bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından web tahsilat uygulamasında yapılan değişiklik ile birlikte uygulamaya giren sigorta mükellefleri doğrudan e-Devlet sistemi ‘sisteme giriş’ ekranına yönlendiriliyor. Sigorta mükelleflerinin bu ekranda ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri kolay bir şekilde güncel sigorta borç durumlarını görüntüleyebilecekleri web tahsilat uygulamasına yeniden yönlendiriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulamasında SGK borcu sorgulaması sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçimi ve sorgu tipi kısmında yapılacak sorgulama tipinin seçimi ile birlikte T.C. kimlik numarası/SSK sicil numarası ve sayfadaki güvenlik kodu doğrulamasını girilmesi gerekiyor. Bu bilgilerle birlikte vatandaş sigorta bilgilerine ulaşabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2011 yılında başlattığı Genel Sağlık Sigortası sistemine ilişkin olarak gelir tespiti yaptırmayan veya GSS prim ödemelerini yapmayan vatandaşlar GSS borç sorgulama yapabiliyor. Diğer sorgulamalarda olduğu gibi e-Devlet sistemi girişinden sonra sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçimini yaparak, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçimini yaparak ve T.C. kimlik numarası ile birlikte güvenlik kodu karakterlerini girerek GSS borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Bağkur sigorta mükelleflerinin de Bağkur borç sorgulama işlemlerini yapabildikleri web tahsilat uygulamasında sigorta mükellefleri, e-devlet sistemine giriş yapıyor. Daha sonra ise Bağkur borç sorgulama işlemlerini sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçimini yaparak, sorgu tipi kısmında yapacakları borç sorgulama tipi seçimini yaparak, Bağkur sicil numarası ile birlikte sayfa içerisinde yer alan güvenlik kodu karakterlerini girerek sorgulamalarını yapabiliyor. Böylelikle Bağkur borçlarının olup olmadığını ya da olan Bağkur borçlarının güncel ayrıntılarını öğrenebiliyor.