Gündem GSS ve Bağ-Kur Online Borç Sorgulama Ekranları

GSS ve Bağ-Kur Online Borç Sorgulama Ekranları

05.05.2015 - 10:22 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama ekranından online olarak yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Online Borç Sorgulama Ekranları

GSS VE BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerini internet üzerinden pratik ve kolay bir şekilde yapabilmekteyiz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerini yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama ekranlarına ulaşabilmek ve borç sorgulama işlemlerini yapabilmek için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda yaşamın her alanında kendisine en aktif şekilde yer bulan gelişen internet teknolojisi kurumsal alanda vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern bir standarda kavuşabilmesine yardımcı oluyor. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de sigorta hizmetlerinde gelişen internet teknolojisi ile daha modern ve daha çağdaş bir hizmet sunuluyor. Özellikle de 2006 yılında Türkiye’deki sigorta sistemlerinin modern dünya standartlarını yakalayabilmesi ve vatandaşların gereksinimlerini karşılayabilmesi amacı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta mükelleflerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na olan herhangi bir prim borcunun olup olmadığını da dijital platformdan kolayca öğrenebilmesi amacı ile online bir hizmete başladı. Web tahsilat uygulaması üzerinden vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan yeni nesil hizmetleri sayesinde artık çok daha pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlanabilen her yerden kuruma herhangi bir prim borcu bulunup bulunmadığını veya olan tüm borçların ayrıntılı detaylarını dönem, tutar ve son ödeme tarihi biçiminde görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulamasında önceleri SGK borç sorgulama işlemleri doğrudan yapılıyordu. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu web tahsilat uygulaması üzerinde yapılan sorgulamaların daha güvenli olabilmesini sağlamak amacı ile e-Devlet sisteme giriş yönlendirmesi ile vatandaşların önce e-Devlet sistemine giriş yapmasını istiyor. Bu kapsamda vatandaş, web tahsilat uygulamasında SGK borç sorgulama işlemi için önce ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sisteme giren vatandaşlar uygulama ekranında sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçimini ve sorgu tipi kısmında yapacakları borç sorgulama tipini seçtikten sonra T.C. kimlik numarası veya SSK sicil numarası ile birlikte güvenlik kodu karakterlerini girerek, borç sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. Bağkur borç sorgulama işlemleri için ise sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ ve sorgu tipi kısmında yapılacak borç sorgulama tipinin seçilmesi, Bağkur sicil numarasının ve güvenlik kodunun girilmesi gerekiyor. Böylelikle Bağkur borç sorgulama işlemleri oldukça pratik şekilde tamamlanabiliyor.

GSS borç sorgulama işlemlerinde ise vatandaş sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçimini ve sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçimini yapmaları ve T.C. kimlik numaralarıyla birlikte sayfadaki güvenlik kodu karakterlerini girmeleri gerekiyor. Böylelikle GSS borç sorgulama işlemi internetin olduğu her yerden 7 gün 24 saat yapılabiliyor.