Gündem GSS ve BAĞ-KUR Online Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nereden Yapılıyor?

GSS ve BAĞ-KUR Online Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nereden Yapılıyor?

07.08.2015 - 13:50 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GSS ve BAĞ-KUR Online Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nereden Yapılıyor

Çalışma hayatlarına devam eden vatandaşlar belli bir yaşa geldiklerinde emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna prim veya sigorta yatırmaktadırlar. Bu yatırılan primler sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın hastane ve kaza masraflarını karşıladığı gibi vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman da vatandaşı emekli yapar ve vatandaşa emekli maaşı bağlar. Vatandaşlar bu yüzden her ay düzenli olarak primlerini ve sigortalarını yatırmaktadır. Yatırılan primler ve sigortaları yatırmadığınız zaman veya herhangi bir gecikme olduğu zaman vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumuna borçları oluşmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek bu borcu sorgulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüzde gelişen internet teknolojisi sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara online olarak kullanabilecekleri bazı programlar geliştirmiştir. Bu programlar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden bazı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirdiği bu uygulamalardan bir tanesi de GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemidir. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama uygulaması sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna ne kadar borcunuz olduğunu öğrenebilirsiniz. Vatandaşlar GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilmektedirler. Şifresiz olarak borç sorgulama işlemini internet üzerinden online web tahsilat sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini bir de internet üzerinden E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifresiz GSS ve Bağ-Kur borç sorgulamasını yapabilmeniz için Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmalısınız. Sisteme girdikten sonra bağlı olduğunuz kuruma göre farklı şekillerde GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bağ-Kur kurumuna bağlı çalışan bir vatandaş iseniz sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipi seçeneğine ise bağ-kur geçmiş dönem seçeneğini seçmelisiniz. Son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra Bağ-Kur borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Emekli sandığı kurumuna bağlı çalışan bir vatandaş iseniz sorgu türü seçeneğini diğer ödemeler sorgu tipi seçeneğini ise GSS prim seçeneğini seçmelisiniz. Son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet ana sayfasının sağ tarafında bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra karşınıza 4 farklı sisteme giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT şubesine üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bit nüfus kağıdı ile E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz.