Gündem GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

20.07.2015 - 15:29 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama ekranından online olarak yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır

Web aracılığı ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) borç sorgulaması işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz; İlk önce, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi web adresine giriş yaparak, Daha sonrasında da, e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada e-devlet şifresi kullanarak GSS borç sorgulama işlemlerinizi pratik bir şekilde yapabilmeniz mümkündür. Buna göre, yukarıda bahsi geçen şekli ile GSS borç sorgulama işlemlerinizi, aşama aşama şu şekilde yapabilirsiniz; Bu şekilde, GSS borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle, http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız. Sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız. Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır. Daha sonrasında, bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığını göreceksiniz. Burada, T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Web aracılığı ile yapılan BAĞ-KUR (4B) Borç Sorgulama İşlemleri

Web aracılığı ile BAĞ-KUR (4B) borç sorgulaması işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

İlk önce, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi web adresine giriş yaparak,

Daha sonrasında da, e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada e-devlet şifresi kullanarak

BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemlerinizi pratik bir şekilde yapabilmeniz mümkündür.

Buna göre, yukarıda bahsi geçen şekli ile BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemlerinizi, aşama aşama şu şekilde yapabilirsiniz;

Bu şekilde, BAĞ-KUR (4B) borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle, http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler başlığı altında yer alan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Sonrasında da, 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında 3. sırada yer alan ve 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılan sayfada, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartı banka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Son olarak, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.