Gündem GSS VE BAĞ-KUR Prim Borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR Online Borç Sorgulama İle Kolayca Öğrenebilirsiniz!

GSS VE BAĞ-KUR Prim Borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR Online Borç Sorgulama İle Kolayca Öğrenebilirsiniz!

24.04.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

Online olarak SGK prim borcunuzu kolayca sorgulayabilirsiniz. Online olarak SGK borç sorgulama nasıl yapılır ve SGK borç sorgulama hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

GSS VE BAĞ-KUR Prim Borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR Online Borç Sorgulama İle Kolayca Öğrenebilirsiniz

Her geçen gün dijital platform üzerinde yapabileceğiniz işlemlerin kapsamı ve alanı süratle genişlemeye devam ediyor. Özellikle de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kamu kurumları gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanıyor. Böylelikle vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde çok daha yüksek ve çağdaş standartların yaratılarak, vatandaşların kamu işlemlerini çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde yapabilmeleri sağlanabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kamu hizmetlerinde kullanılarak vatandaşa online kamu hizmetleri aktif olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Bu kapsamda yer alan kamu kurumları arasında da Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor. Özellikle de gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan kurum tarafından dijital platformda açılan online hizmetler çok daha hızlı sigorta işlemleri yapabilmeyi ve çok daha kolay şekilde sigorta bilgilerine ulaşabilmeyi sağlıyor. Günümüzde sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan sigorta prim borçlarını da dijital platformda yer alan kurumun online hizmetlerini kullanarak gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki web tahsilat uygulamasından yapılan SGK borç sorgulama işlemi için geçtiğimiz günlerde yapılan güncel bir yenilik bulunuyor. Bu yeniliğe göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulaması üzerinden yapılan SGK borç sorgulama işlemleri yine bu uygulama üzerinden yapılıyor ancak daha güvenli işlem anlayışı çerçevesinde öncelikle gelen yönlendirme ile e-Devlet sistemi giriş ekranından giriş yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu neden ile sigorta mükellefleri SGK borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan internet sayfasındaki web tahsilat uygulamasını açtıklarında yönlendirildikleri e-Devlet sistemi giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘elektronik imza ile giriş’ giriş yöntemlerini kullanarak sisteme girmeleri gerekiyor. Sisteme girildikten sonra web tahsilat uygulaması ekranına yeniden yönlendirme oluyor. Bu ekranda sorgulama için sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğinin, sorgu tipi kısmında yapılacak işlem tipinin seçilmesi gerekiyor. En son olarak SSK sicil numarası ve güvenlik kodu doğrulamasının girilmesi gerekiyor. Böylelikle güncel SGK borç bilgilerine erişim sağlanabiliyor.

Bağkur borç sorgulama işlemi de web tahsilat uygulamasından yapılabildiğinden e-Devlet yönlendirmesinde giriş yaptıktan sonra sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçimi, sorgu tipi kısmında yapılacak sorgulama tipinin seçilmesi gerekiyor. Bağkur borç sorgulama için en son 4B sicil numarası ve güvenlik kodu doğrulamasının girilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

GSS borç sorgulama işlemi için ise vatandaşların sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçeneğini, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneğini seçmelidir. Daha sonra GSS borç sorgulama için T.C. kimlik numarası ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu doğrulamasındaki karakterleri girmeleri yeterli olmaktadır.