Gündem GSS ve Bağ-Kur Prim Borçlarınızı Kolayca Sorgulayabilirsiniz!

GSS ve Bağ-Kur Prim Borçlarınızı Kolayca Sorgulayabilirsiniz!

29.07.2015 - 16:32 | Son Güncellenme:

Online olarak GSS ve BAĞ-KUR prim borcunuzu kolayca sorgulayabilirsiniz. Online olarak GSS borç sorgulama nasıl yapılır ve BAĞ-KUR borç sorgulama hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

GSS ve Bağ-Kur Prim Borçlarınızı Kolayca Sorgulayabilirsiniz

Genel Sağlık Sigortası, 2012 yılında faaliyet göstermeye başlayan ve tüm vatandaşların sağlık haklarını yapısında bulunduran bir sağlık sistemidir. Genel Sağlık Sigortası ya da kısaca GSS, devlet hastanesi, özel hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler ve özel sağlık merkezleri gibi, sağlık kuruluşlarından sağlık hizmeti almanıza olanak sağlamaktadır. GSS, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan olmayan tüm vatandaşların yararlanabildiği bir sağlık sigortasıdır.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

GSS, zorunludur ve sigortalı olarak çalışan kişiler, kendi istekleri doğrultusunda sigorta yaptıran kişiler, her hangi bir kuruluştan emekli olan kişiler, 18 yaşından küçük olan kişiler ve gelir testinden geçmiş ve fakirliği kanıtlanmış olan kişiler yararlanabilmektedir. Fakat bu saydıklarımızın haricinde çalışan kişiler ve işsizler, GSS’dan yararlanmak için, belli bir miktar prim ödemek durumundadırlar. Üstelik bu bahsi geçen GSS primlerini ödemek zorunludur ve iptal etme durumu söz konusu değildir.

GSS borç sorgulama işlemleri ile bahsi geçen bu primlerinizin durumunu kontrol edebilir ve öğrenebilirsiniz. Üstelik sadece internete giriş yaparak GSS borç sorgulaması yapabilmeniz mümkündür. Bu durumda, internet üzerinden GSS borç sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

İnternet üzerinden, GSS borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığını göreceksiniz.

Burada son olarak ise, T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

4B ya da Bağkur Borç Sorgulama: 4B ya da daha yaygın bilinen ismi ile Bağkurborç sorgulama işlemlerinizi sanal ortam aracılığı ile yapabilmek için, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web adresine giriş yapmanız yeterli olacaktır. Bu durumda,Bağkur ya da 4B borç sorgulama işlemlerinizi sanal ortam aracılığı ile yapabilmek için izlemeniz gereken aşamalar şöyledir;

Haberin Devamı

İnternet aracılığı ile, Bağkur (4B) borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklar içinden, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Daha sonrasındaki aşamada, açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde bulunan ibareye tıklayınız.

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Haberin Devamı

Sonrasında da, 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında 3. sırada yer alan ve 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılan sayfada, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.