Siyaset Gül buluşturdu

Gül buluşturdu

05.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayseri’deki açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra Başbakan Yıldırım, eski Başbakan Davutoğlu, eski kabine üyeleri Arınç, Çiçek, Atalay, Babacan ve Çelik ile çok sayıda yabancı konuk katıldı

Gül buluşturdu

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi dün Kayseri’de törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Binali Yıldırım’ın birlik ve beraberlik mesajları verdiği açılışa eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski bakanlar Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik de katıldı. Ayrıca Afganistan eski Devlet Başkanı Hamid Karzai, Yunanistan eski Başbakanı George Papandreu, Arnavutluk eski Devlet Başkanı Bamir Topi, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, Sırbistan eski Devlet Başkanı Boris Tadiç, AB Komisyonu eski üyesi Günther Verheugen, Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder, Katar Emiri’nin kardeşi Şeyh Thani Hamad Bin Hamad Al-Thani, Pencab Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Ogtay Asadov’un de bulunduğu çok sayıda yabancı konuk ile siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından isimler açılıştaydı.

Haberin Devamı

Erdoğan açılışta şunları söyledi:

- AYAKLI KÜTÜPHANE: Üniversite yıllarından beri şahsen yol arkadaşı olduğumuz Sayın Abdullah Gül’ü bilimsel çalışmalarının yanında, kültür ve medeniyet hayatımıza dair okumalarıyla ayaklı bir kütüphane olarak biliyoruz. Abdullah Gül kardeşimle beraberliğimiz 1960’lı yıllara kadar uzanıyor. Siyasi yol arkadaşlığımız ise Abdullah Bey’in milletvekili adayı olduğu 1991’den itibaren başlamış ve kesintisiz devam etmiştir. Ak Parti’nin kuruluş çalışmalarını birlikte gerçekleştirdik. Ak Parti’nin kuruluşunda ve iktidara gelmesinin ardından ilk güçlü mitingimizi yaptığımız il Kayseri olmuştur.

- İBRETLİK HADİSELER: Kendisinin aday olduğu 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasıyla Türk siyasi tarihinin en ibaretlik hadiselerinden birini yaşadık. Cumhuriyet mitingleri ve 27 Nisan bildirisiyle milletin ve TBMM’nin iradesine karşı adeta bir meydan okumaya çevrilen bu seçim süreci, 367 garabetiyle trajikomik bir hale dönüştürülmüştür. Demokrasiye ve milli iradeye karşı girişilen saldırılara cevabımızı Abdullah Bey’i aday göstermek suretiyle verdik. Görevi yürüttüğü 2007-2014 yılları arası tabi ki Türkiye’nin çok önemli değişim, dönüşüm, yeniden yapılanma süreçlerini yaşadığı bir dönem olmuştur...

Haberin Devamı

- ABDULLAH GÜL’E ÖVGÜ: Türkiye, vesayetin değil milletin Cumhurbaşkanlığa giden yolun ilk adımlarını işte bu dönemde, Sayın Gül ile atmıştır. Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en önemli siyaset ve devlet adamlarından biri olan Abdullah Gül kardeşimin çalışmaları ve hizmetleriyle milletimin kalbinde de müstesna bir yer edindiğine inanıyorum...

- ÖNÜMÜZÜ KESME ADIMLARI: Bu süreçte önümüzü kesme gayretlerinde en son adım 15 Temmuz darbe girişimi olmuştur. İçeriden ve dışarıdan atılan bu adımla önümüzü kesmeye çalışanlar milletimizin şehadete yürüyüşüyle bunu başaramadı. Bu millet 16 saatte darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum.

‘Sorunları zamanında aşalım ki birikmesin’

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise “İçinde bulunduğumuz dönemi süratle atlatacağız, bundan tereddüdüm yok” dedi.

Haberin Devamı

Gül, “Değerli kardeşim Tayyip Bey” sözleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Gül buluşturdu

- 50 YILLIK GEÇMİŞ: Her ne kadar benim ismimi taşıyorsa da bu müze aslında hepimizin hatıralarını yansıtmakta. RP, FP dönemleri, Ak Parti’yi kuruş yıllarımız partimizi kurduktan sonra başımızdan geçen sıkıntılı dönemler bütün bunlar burada var. Bütün bunlar sadece size değil bütün milletvekili arkadaşlarım omuz omuza, hep beraber siyaset yaptığımız bütün arkadaşlarımız. Dolayısıyla hepimizin hatıraları bu müzede yansıtılmaya çalışılıyor.

- TABULARI TARİHE GÖMDÜK: Gurur duyduğumuz işler yaptık. Türkiye’yi demokratik olarak çok geliştirdik. Türkiye’de birçok tabular vardı bu tabuları hep beraber, yıktık tarihe gömdük. Türkiye’yi ekonomik olarak çok geliştirdik, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerden biri oldu. Dış politikada hep beraber çok güzel işler yaptık... 15 Temmuz’da haince ve rezilce gerçekleştirilen bu olayı da gerimizde bırakacağız. Suçlu ve suçsuzları titizlikle ayıklayıp suçu hak edenlere gerekli cezaların verileceği herkesin emin olduğu husustur... Bu süreçte istişareler tartışmalar, eleştiriler, özeleştiriler olur neticede hep doğru istikamette hep ileri gelişiriz. Mevcut sorunları zamanında muhakkak aşmamız gerekir ki gelecek sorunlar birikmesin. Birikirse o zaman orada kalınır, onları aşabilmek için günümüzdeki sorunları aşarak yola devam etmek gerekiyor. Türkiye en parlak dönemlerini yine yakalayacaktır, bundan hiç tereddüdüm yok. Geçmişe baktığımızda nasıl zor dönemler aşıldıysa bu dönemler de aynı şekilde aşılacaktır.

Haberin Devamı

‘İlk günkü gibi hep beraberiz’

Başbakan Binali Yıldırım ise “AK Parti hareketini başlatan bütün yol arkadaşlarımız burada, hep beraberiz, buradayız. Tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de yine yan yana, birlikte, hep beraberiz” dedi.

Yıldırım, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin ilk tesislerinden biri olan fabrika yıllarca ülkemizin kalkınması, sanayileşmesi için hizmet etti. Bugün de bir başka şekilde milletimizin hizmetindedir. Bu durum cumhuriyet kurumlarının devamlılığının da bir göstergesidir. Bu kesintisiz hizmet anlayışını, bu devamlılık zihniyetini AK Parti’de de görmek mümkündür. Şu an saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada, kendileriyle ilk günden itibaren yol arkadaşlığı yapan AK Parti iktidarında Başbakan, Cumhurbaşkanı görevi yapan Sayın Abdullah Gül Bey burada, diğer bütün yol arkadaşlarımız burada. Kayseri’de AK Parti hareketini başlatan bütün yol arkadaşlarımız burada, hep beraberiz buradayız. Tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de yine yan yana, birlikte, hep beraberiz. Sayın Cumhurbaşkanım siz daima ‘AK Parti bir vefa hareketidir’ derdiniz. Bu tablo da bir kez daha bu sözlerinizin teyididir. Allah birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimizi daim eylesin.”

Haberin Devamı

Su uyur FETÖ uyumaz

Gül buluşturdu


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri programında alışveriş merkezi sahibi işadamı Süleyman Çetinsaya’yı telefonla arayarak AVM kiralarını dövizden Türk lirasına çevirmesini istedi. Uçakta kendisine ulaşılan Çetinsaya, Erdoğan’a, “Mesajı aldım, emrinizdir hemen TL’ye çeviriyorum” dedi. Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası’nın ödül gecesinde yaptığı konuşmada yatırımların durduğunu, onun için girişimcinin, yatırımcının önünün açılması gerektiğini belirtti. Erdoğan, “Yani şu anda tulumbada su yok. Tulumbaya su doldurmak lazım. Suyu koyarsan tulumbaya kuyudan su çekilmeye başlar. Hep birlikte 15 Temmuz gecesinden ibret alarak kendimizin ve çocuklarımızın bir daha böyle acılar yaşamasına asla müsaade etmeyeceğiz. Öncelikle FETÖ’nün 40 yıl boyunca nasıl bu kadar toplumumuza sirayet edebildiğini, nasıl bu kadar iyi örgütlenebildiğini çok iyi kavramamız gerekiyor. Bu yapıyı milletimizin başına musallat eden temel neden milli ve manevi değerlerine bağlı insanlara yönelik baskılar, ötekileştirme politikalarıdır. Bu örgütle mücadelenin kolay ve kısa vadeli olmadığını hepimiz çok iyi idrak etmeliyiz. Su uyur FETÖ’cüler uyumaz” diye konuştu.

‘Türk liramız bereketlidir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşdan dövizlerini Türk Lirası’na çevirmesini isteyerek, “Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Liramız bereketlidir. Oyunları tutmayacak. Bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız” dedi.

Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, dün Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 587 milyon liralık yatırımın toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, meydanda “Başkan Erdoğan”, “işte ordu işte komutan”, “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganları ile karşılandı. “Avrupa Birliği Gadamızı Alsın”, “Milletin Başkanı” pankartları dikkat çekti. Erdoğan açılışta şu mesajları verdi: “Bu millete kefen biçmeye çalışan herkes kendi sonunu hazırlamış demektir. Ölürsem şehit, kalırsam gazi diyen bir miletin evlatlarının karşısında durabilcek bir güç yoktur. İşte bunu 15 Temmuz’da benim miletim kadınıyla, erkeğiyle genciyle, yaşlısıyla ortaya koymuştur. Bu safhada tankla, tüfekle, F-16’larla, helikopterlerle bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız bu yola girdiler. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, avrosu olanlar, bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Döndürün Türk lirasına. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Liramız bereketlidir. Benim miletim şurada 3-4 gün içinde yastığının altında ne var ne yok Türk Lirası’na çevirmeye başladı.”

‘Hazır mıyız?’

Başbakan Binali Yıldırım ise açılışta şunları söyledi: “Bugünlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalışan belirli odaklar olduğunu görüyoruz. Hiç şüpheniz olmasın Türk ekonomisi her türlü saldırıya, tezgaha karşı güçlüdür. Bugünler gelip geçecek. Şimdi en büyük reformu yapmaya hazır mı Kayseri? Başkanlık sistemini, Cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye hazır mısınız? Siz istedikten sonra herşey olur.. Felaket tellallığı yapanlara hiç kulak asmayın. Onlara deyin ki ne oluyon hemşerim?”