Geri Dön

Gül Reçeli Tarifi

Gül reçeli tarifi için en önemli malzeme adından da anlaşılacağı gibi güldür. Gül reçeli içerdiği çeşitli vitamin ve mineraller ile tam bir sağlık deposudur. Peki reçel tarifleri içinde ayrı bir yeri olan gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte gül reçeli ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Gül Reçeli Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gram pembe gül yaprağı (Dilerseniz kırmızı veya beyaz da kullanabilirsiniz.)
2 su bardağı toz şeker
1 litreye yakın su
2 limon suyu

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül reçeli tarifi, reçel tarifleri arasında en sevdiğiniz reçel olmaya aday. Gülün bir çiçek oluşu sizi yanıltmasın, adından da anlaşılacağı gibi ana malzemesi gül olan gül reçeli oldukça lezzetli reçel tariflerinden biri. Gül reçeli ile tatlılarınıza aroma katabilir, gül reçelli pastalar ve kekler yapabilirsiniz. Peki gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçeli püf noktaları nelerdir?

Gül reçeli tarifi için bütün malzemeleri topladıysanız, artık gül reçelini yapmaya başlayabilirsiniz.

1.adım: Öncelikle gül yapraklarını köklerinden çıkarın. Temiz suda yıkayarak kirlerinden ve mikroplarından arındırın.

2.adım: Küçük bir kaba gül yapraklarını ve bir miktar toz şekerini ekleyip ellerinizle ezin. Üzerini streçleyip serin bir ortamda 1 gece bekletin.

3.adım: Serin bir ortamda bekletilen karışımı derin bir tencereye alın kalan şekeri, limon suyunu ve suyu ekleyin.

4.adım: Kısık ateşte 20 – 25 dakika kadar kaynamaya bırakın. Karışım katılaşmaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.

5.adım: Kavanoza reçelinizi döküp kavanozunuzun ağzını sıkıca kapatın. Soğuyunca servise hazır hale gelecektir.

Gül reçelinin püf noktaları nelerdir?

Gül reçeli için seçilen güller kokulu ve taze olmalıdır. Eğer gül yapraklarını 1 veya 2 gece önceden temiz suda bekletirseniz sularını salmalarını ve kendi sularında pişirerek daha lezzetli bir reçel elde etmiş olursunuz.

Servis önerisi: Tart kalıbında kek tarifimizi okuyabilir, üzerine konulan çikolata sosu yerine gül reçeli koyarak gül reçelli ve oldukça lezzetli bir kek yapabilirsiniz!

,

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber