Gündem Gül: Sorunun çözümü gençleri dinlemektir

Gül: Sorunun çözümü gençleri dinlemektir

19.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 19 Mayıs dolayısıyla yayımladığı mesajında “Gençlerimizin sorunlarının çözümü, beklentilerini karşılamayı, onları anlamayı, görüşlerine değer vermeyi gerektirmektedir” dedi.

Gül: Sorunun çözümü gençleri dinlemektir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bugün bir taraftan milli bayramımızın gururunu yaşarken, diğer taraftan da Soma’da meydana gelen maden faciasının acısını yüreğimizde hissediyoruz” dedi. Gül gençlerin, değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olduğunu belirtti. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlar karşısında umutları yeşerten, kurtuluş inancını eyleme dönüştüren bir hareket olduğuna işaret eden Gül mesajında özetle şu ifadelere yer verdi:

‘Gelecek kaygıları giderilmeli’
“19 Mayıs, vatanın kurtarılması ve milletimizin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması amacıyla atılan tarihi bir adımdır. 19 Mayıs’ta fiilen başlayan, Atatürk’ün liderliğinde, milletimizin emsalsiz özverisi ve Yüce Meclisimizin cesur kararlarıyla yürütülen İstiklal Savaşı, millet egemenliğine dayanan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır.
Gençlerimizin ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatta aktif birer birey olarak daha fazla rol üstlenmelerini arzuluyoruz. Gençlerimizi çağımızın rekabetçi şartlarına hazırlarken, onların yüksek ideallere sahip, özgür düşünceli, milli ve manevi değerlerine bağlı, yenilikçiliğin peşinde koşan, sadece tüketen değil, araştıran, üreten, teknolojiyi iyi kullanan ve yeni buluşlar geliştiren nesiller olmalarını amaçlıyoruz.
Bununla birlikte gençlerimizin geleceğe ilişkin kaygılarının giderilmesi konusunda devlet ve millet olarak hassasiyetimizi en üst seviyeye çıkarmamızın önemine de dikkat çekmek istiyorum. Gençlerimizin sorunlarının çözümü, onların beklentilerini karşılamayı, ihtiyaçlarını dikkate almayı, onları anlamayı, görüşlerine değer vermeyi gerektirmektedir.
Sevgili gençler, ülkemizin en önemli potansiyeli sizlersiniz. Sizler de, bunun bilincindeki nesiller olarak, kendinizi en iyi şekilde yarınlara hazırlamalısınız. Sizlerin değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak, milletimize, ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinizden şüphe duymuyorum. Varlığınız ve dinamizminiz ülkemize değer katmaktadır.”

Çiçek: Sevincimiz hüzünle karıştı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, mesajında, bundan 95 yıl önce Türk milletinin Anadolu’dan, tarih sahnesine yeniden döndüğünü, yeni bir tarih yazmaya başladığını belirterek “Bundan dolayı ülkemizi seviyor ve ona değer veriyoruz. Bu yıl sevincimiz, hüznümüzle harmanlanmıştır. Soma’da kaybettiğimiz madenci kardeşlerimiz yüreğimizi kanatmış, bütün yurdumuzu yasa boğmuştur” dedi.

‘Karanlığı aydınlık takip eder’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajını kişisel internet sitesinden gençlerle birlikte verdi. Kılıçdaroğlu, yazılı mesajında da, “Kömür karasından daha kara ihmallerin, sorumsuzlukların neden olduğu kapkara günler yaşadık, yaşıyoruz. Ama tarihimiz tanıktır ki, her karanlığı aydınlık takip eder ve karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en çok yaklaşılan andır” dedi.