Gündem Güldüren adam bu kez ağlattı

Güldüren adam bu kez ağlattı

09.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının ve tiyatrosunun büyük ustası Zeki Alasya (72), karaciğer hastalığı nedeniyle 16 gündür tedavi gördüğü Topkapı’daki Koç Üniversitesi Hastanesi’nde dün sabah 10.32’de hayatını kaybetti.

Güldüren adam bu  kez ağlattı

19 Nisan’da ‘Şekeri yükselince yoğun bakıma alındı’ haberlerinden sonra usta oyuncu, “Sağlık dururumla ilgili problemim yok. Rutin doktor kontolüne gelmiştim. Hayranlarımın üzülmesine gerek yok. Sağlık durumum iyi” açıklamasını yapmıştı. Kızı Zeynep Alasya da, “Önceki gün doğum gününü kutladık. Aniden rahatsızlandı. Ancak durumu iyi” demişti.
Yeniden rahatsızlandı
Alasya taburcu olduktan üç gün sonra 22 Nisan’da yeniden rahatsızlanıp Koç Üniversitesi Hastanesi’ne yatırılmıştı. O tarihten beri hastanede tedavi gören Alasya, dün sabah hayatını kaybetti. Usta oyuncunun kızı Zeynep Alasya taziyeleri Levent’teki evinde kabul etti. Taziyeye ilk olarak Alasya’nın uzun yıllar birlikte çalıştığı yapımcı Türker İnanoğlu geldi. İnanoğlu, “Bodrum’da tatildeydim. İki hafta önce hastaneye kaldırıldığını öğrendim, koştum gittim. Zeki Alasya benim için çok önemliydi. Ben sıkılgan, çekingen bir adamım. Zeki benim vitaminimdi” dedi. İnanoğlu’ndan sonra taziyeye can yoldaşı olarak bilinen Metin Akpınar geldi. Akpınar, “Durun Zeynep’imi göreyim” diyerek Zeynep Alasya’nın evine girdi.
Yarın Levent Camii’nde
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de hastaneye gelerek sanatçının yakınlarıyla görüşüp taziyelerini iletti. Hacer Yürekli isimli bir hayranı da hastane önünde helva dağıttı. Yürekli, Alasya’nın filmleriyle büyüdüğünü belirterek çok üzüldüğünü ifade etti.
Türk sinemasına ve tiyatrosuna çok sayıda yapıt kazandıran Zeki Alasya’nın cenaze töreni ise yarın yapılacak. Alasya’nın cenazesi Levent Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.