Siyaset Gülen’i geçici olarak tutuklayın

Gülen’i geçici olarak tutuklayın

22.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin başkenti Washington’da ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in geçici tutuklanması ve Türkiye’ye iadesi talebini vurguladığı, ayrıca içinde yeni delillerin olduğu dosyayı ABD tarafına ilettiği bildirildi.

Gülen’i  geçici olarak  tutuklayın

Bugün yapılacak “DEAŞ’la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısına” katılmak üzere ABD’de bulunan Çavuşoğlu, ABD Adalet Bakanlığında Sessions ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Ağırlıklı olarak FETÖ elebaşının geçici tutuklanması ve Türkiye’ye iadesi sürecinin konuşulduğu toplantıda Çavuşoğlu, Ankara’nın konuya verdiği önemin altını bir kez daha çizdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da Sessions ile yarım saatlik bir telefon görüşmesi yaparak Gülen’in geçici tutuklanması ve iadesine yönelik Türkiye’nin taleplerini ifade ettiği öğrenildi.

‘Islak imza istiyorlar’

Bozdağ, AA Editör Masası’na yaptığı açıklamada da 15 Temmuz darbe girişiminin kimin tarafından yapıldığı ve yaptırıldığına ilişkin AB temsilcilerinin nasıl bir kanıt istediklerine ilişkin, “Tam olarak onların istedikleri şey Fethullah Gülen’in yazılı, imzalı, ıslak imzalı ya da bizzat o talimatı verirken çekilmiş bir görüntüsü” dedi.

Haberin Devamı

‘Örgütü himaye etmek demektir’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de Haber Türk’te katıldığı programda Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı Başkanı’nın, “Darbe teşebbüsünün arkasında FETÖ’nün bulunduğuna ikna olmadığına” yönelik açıklamaları hakkında, “Yani NATO, Avrupa Konseyi üyesi Türkiye’nin ve AB ile tam müzakereler yürüten Türkiye’nin terör örgüt olarak tanıdığı bir terör örgütünü biz himaye edeceğiz anlamına geliyor” dedi.