Gülen Peynirler

Merhaba,

Bu sunum da peynir, reçel ve zeytin ezmesi yemeyen çocuklarımıza gelsin.

Günün uzunca bir dilimini geçirdiğimiz mutfağımızda miniklerimizi de ihmal etmeyelim. Onlara da ilgisini çekeceği menüler, davetkar tabaklar, esprili sunumlar yapmaya zaman ayıralım. Biricik olduklarını her zaman hissettirelim. Anneler kadar, babaların da mutfakta çocukları için harikalar yarattığına çok tanık oldum. Gurmedengeçme beslenme konusunda hassas olan ebeveynlerin küçük dokunuşlarına az da olsa vesile olursa değmeyin keyfine.

Haberin Devamı

Belkide o güne kadar asla yemek istemediği bir sebzeyi ya da meyveyi zevkle ve iştahla yer halde göreceksiniz. Sonuçta da bir taşla iki kuş. Boş bir tabak, mutlu çocuk, mutlu aile.:)

Malzemeler: Cheddar veya tost kaşarı, zeytin ezmesi, reçel, dereotu ya da maydanoz.

Kurabiye kalıbıyla 2 dilim cheddar peynirinin ilkini düz yuvarlak olarak kestim. Kesilen dilimin üst yarısına zeytin ezmesi, alt yarısına da reçel sürdüm. İkinci dilimi de surat şekilli kesip üst üste koydum. Dereotundan da saçını havalı olsun diye uygun gördüm.:) İşte çok pratik güleç bir peynir tabağı. Gülen yüzleriniz solmasın güzel anneler, babalar ve onların güzel çocukları..

Afiyet olsun.