Siyaset Gülen tarafından Çiller’e önerildi

Gülen tarafından Çiller’e önerildi

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Temmuz olağanüstü kurultayı öncesinde delegeler ve partililer için “Oyun Bozulacak Neden?” kitap hazırlattı.

Gülen tarafından Çiller’e önerildi

MHP kurultayında dağıtılmak üzere hazırlanan “Oyun Bozulacak Neden?” başlıklı kitapta isim verilmeden Genel Başkan adayı Meral Akşener topa tutuldu. Akşener’in Gülen tarafından dönemin Başbakanı Çiller’e önerildiği iddia edilen kitapta, özetle şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

SİYASİ ÇİZGİLERİ KIRIK: MHP’de birlik ve bütünlüğe halel getiren olağanüstü kurultaycılar kumpanyasının başını çekenler arasında, her ne kadar aileden Ülkücü olduklarını söyleseler de geçmişte hiçbir zaman Milliyetçi-Ülkücü Hareketin içinde yer almamış, verdiğimiz mücadelede asla bulunmamış kimseler vardır. Bu gibiler, daha çok başka partilerde siyaset yapmışlardır. Siyasi çizgilerinde kırıklar, zikzaklar bulunmaktadır.

PARALEL YAPIDAN: MHP’ye Genel Başkan adayı olduğunu açıklayanlardan herhangi biri gençlik yıllarında 12 Eylül öncesinde yaşanan kayıpları değerlendirirken şunları söylemişse kesinlikle Gülen cemaatiyle irtibatı vardır: ‘Bu kayıpları engellemenin yolu, toplumun bütün katmanları arasında Sayın Gülen’in yapmaya çalıştığı gibi farklı dinler arasında konuşmanın, mutabık kalınabilecek noktaları ortaya koyabilmek için bir çalışma yapmanın kimseye zararının olmadığına inanıyorum.’

Haberin Devamı

ÇİLLER’E GÜLEN ÖNERDİ: Şayet bir politikacı, Fethullah Gülen tarafından Başbakan Tansu Çiller’e önerilmiş ve bu iş için ricacı ve elçi olarak gazeteci yazar Nurettin Veren görevlendirilmişse ki bu o politikacının paralel yapıyla bağını ortaya koyar. Bir zamanlar cemaatin ikinci adamı olan Hüseyin Gülerce’nin ‘Cemaate, Gülen’e, çok yakın bir isimdir, şahidiyim’ diye birini tarif ediyorsa o kesinlikle paralel yapıyla ilişkilidir.

GEÇMİŞTE ÜLKÜCÜYDÜM: Eğer bir siyasetçi AKP’nin kuruluş aşamasında yer almış ve Tayyip Erdoğan’ı bir an bile yalnız bırakmamışsa vaktiyle başka denizlere yelken açmış demektir. Erdoğan’la katıldığı Karadeniz gezisinde ‘Geçmişte ülkücüydüm, pişmanlık duymuyorum. Bana güzellikler kattığına inanıyorum. Bugün kendimi, demokrat yanımın öne çıktığı bir birey olarak tanımlıyorum’ demişse o zaman ülkücülükten çoktan vazgeçmiştir...