Gündem Gülsün Karamustafa’dan Ayvalık’a bağış

Gülsün Karamustafa’dan Ayvalık’a bağış

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası üne sahip ressam ve film yönetmeni Gülsün Karamustafa, 1986-1992 yılları arasından seçilmiş ‘Özgün Baskı’larını, Türkiye’de klasik müziğin gelişimi için çalışan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’ne (AIMA) bağışladı.

Gülsün Karamustafa’dan Ayvalık’a bağış

Gülsün Karamustafa’nın bağışladığı eserler, Ayvalık Eski Zeytinyağı Fabrikası’nda sergilenecek. 25 Temmuz’da açılışı yapılacak sergi, 12 Ağustos 2018’e kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi’nden mezun olan Gülsün Karamustafa, 2. 3. ve 4. Uluslararası İstanbul Bienali, 3. ve 10. Gwangju, 8. Havana, 3. Cetinje, 1. Sevilla 11. Kahire, 3. Singapur, 1. Kiev, 4. Selanik, 31. Sao Paulo bienallerine katıldı. Berlin, Paris, Cenevre, Montreal, Münih, Helsingborg, Floransa, Milano, Torino, Rotterdam, Kassel, Bonn, Salzburg, Viyana, Stuttgart gibi şehirlerde kişisel sergiler açtı. Yapıtları Guggenheim New York, Tate Modern Londra, MCA Museum of Contemporary Art Chicago, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, MUMOK, Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Viyana, Van Abbe Museum Eindhoven, Museum of Modern Art Varşova, Elgiz Modern Sanat Müzesi İstanbul ve İstanbul Modern koleksiyonlarının yanı sıra özel koleksiyonlarda yer alıyor.