Gündem Gülsuyu ve Gülensu planları meclisten geçti

Gülsuyu ve Gülensu planları meclisten geçti

15.12.2016 - 14:56 | Son Güncellenme:

Yıllardır kangren haline gelen Gülsuyu-Gülensu planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Gülsuyu ve Gülensu planları meclisten geçti

Gülsuyu-Gülensu 1/5000 Ölçekli Yerinde Dönüşüm Nazım İmar Planı”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylandı. 30 yıldır kangren haline gelen sorun çözüme kavuştu. Belediye meclis üyeleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve halkla birlikte hazırlanan planın onaylanmasının ardından ilçe belediyesince hazırlanacak 1/1000 ölçekli imar planından sonra mahallede kentsel dönüşüm başlayacak. Plana göre inşaatlar 1.75 emsal üzerinden yapılacak.

Haberin Devamı

“SİZ İSTEDİNİZ, BİZ YAPTIK”

Kangren olan sorunun çözülmesinden ötürü ve halka verdiği sözü tuttuğu için mutlu olduğunu ifade eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Halk toplantılarıyla oluşturduğumuz planı meclisimizden nihayet geçirdik. Kimsenin yerinden edilmeyerek, emeğin ranta kurban edilmediği ve ilk kez uygulanan yerinde dönüşüm modelimiz onay aldı. 30 yıllık çözümsüzlüğü güven ve sevgiyle çözüme kavuşturduk. Hepimize hayırlı olsun. Bu planla Türkiye ilk yerinde dönüşüm modeline de kavuştu” dedi

1.5 MİLYON METREKARE

Gülsuyu ve Gülensu’nun toplam büyüklüğü 1.5 milyon metrekare (yaklaşık 146 hektar).Mahallelerde daha önce 1986 ve 2004 yıllarında iki plan yapıldı,ancak çeşitli nedenlerle uygulamaya konulamadı. Yeni bir planın oluşturulması için 13 kez, belediye yetkilileri; sivil toplum kuruluşları, mimar ve mühendislik odaları, yetkililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.