Rize GÜLTEKİN: “ARDEŞEN’E HİZMET ETMEK BİR AŞKTIR”

GÜLTEKİN: “ARDEŞEN’E HİZMET ETMEK BİR AŞKTIR”

16.02.2014 - 11:39 | Son Güncellenme:

.

GÜLTEKİN: “ARDEŞEN’E HİZMET ETMEK BİR AŞKTIR”

RİZE (İHA) – Adalet ve Kalkınma Partisi Ardeşen Belediye Başkan Adayı Hakan Gültekin, 15 yıllık siyasi hayatında yapamayacağı bir şey için söz vermediğini ifade etti.
Fırtına Mahallesi’nde gençlere seslenen Gültekin, “Gençliğimizin sorunlarını, isteklerini ve hayallerini çok iyi biliyorum. Bu hayalleri gerçekleştirmek için var gücümle mücadele edeceğim. Geleceğimizin teminatı genç nesillerimiz için hayata geçirmek için sabırsızlandığım onca projemiz var. Bu projeleri ve gelecekte gençlerimizin bizden isteyecek olduğu her şeyi değerlendirip imkânlarımız ölçüsünde hayata geçirmek için mücadele edeceğiz” dedi.
Ardeşen’e hizmet etmenin bir aşk olduğunu vurgulayan Gültekin, şunları söyledi: “Doğduğumuz ve doyduğumuz yer olan Ardeşen’e hizmet etmek bir aşktır. Hizmette, zahmet etmezsen rahmet görmeszin ilkesiyle attığımız her adımda Ardeşen’lilik yaptık. Hedefimiz, bir ve bütün Ardeşen’i oluşturmak. Bu yüzden ilk işimiz kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bireyler arasındaki kopukluğu ortadan kaldıracağız. Çünkü bizim için sadece kamu ve sivil toplum kuruluşlarının fikirleri değil, sokaktaki bir vatandaşın, bir teyzenin, bir çocuğun fikri de öncelikler arasında yer alacak. Bu fikirleri oluşturacağımız halk meclisi, kadın meclisi ve gençlik merkezlerinde konuşacağız.”
SOSYAL ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ
İlçede sosyal alan oluşturacaklarını kaydeden Gültekin, şöyle konuştu: “Ardeşen’in en temel sorunlarından biri sosyal alan ve donatıların olmamasıdır. Çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek ve aileye hitap edecek şekilde sadece ilçenin merkezinde değil, çeşitli mahalle ve semtlerde alan oluşturacağız. Ardeşen, çok düz bir alana sahip olmasına rağmen, maalesef hazine arazisi yönünden fakir bir ilçe. O yüzden bu sosyal donatıları arazi kiralama yöntemleri ile hayata geçireceğiz.”
Gençlerin sportif ve sosyal yaşamlarını idame edebilecekleri bir merkeze ihtiyaç duyduğunu ifade eden Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardeşen olarak, gençlerimizin sportif ve sosyal yaşamlarını idame edebilecekleri bir merkeze ihtiyacımız var. Örnek vermek gerekirse, şuan da Ülkemizi Avrupa’da en iyi şekilde temsil eden Ardeşen GSK Hentbol takımı maçlarında halkımız salona sığmazken, binlerce vatandaş salonda yer olmadığı için maç izleyemiyor. Bu bir teşhistir. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde, gençlerimiz hem sporlarını yapabilecekleri hem de zamanlarını geçirebilecekleri bir gençlik merkezi oluşturacağız. Trabzon’un Yomra ilçesinde bir gençlik merkezi var. Bu modelde bir merkezle ilgili bakanlıktan gerekli onayı aldık. Yer konusunda arayışlarımız sürüyor. Gerekli kaynağı Bakanlık tarafından tahsis ederek ilçemize kısa sürede bir Gençlik Merkezi kazandıracağız.”
Ardeşen’deki özellikle sportif Alandaki Sivil toplum Kuruluşlarının önemli başarılara imza attığını belirten Gültekin, şunları söyledi: “DOKADAK gibi bir marka değeri bulunan spor kulübümüz var. Her yıl düzenlediği Rafting Şenlikleri’nin başka bir eşi Türkiye’de yok. Ayrıca Off-Road sporunda ülkemizde öncülük yapıyoruz. Hentbol’de Ülkemiz de ve Avrupa’da destan yazıyoruz. Motor sporları ile ilgili önemli derecede gelişmeler var, köy ve yaylalarımız da her yıl farklı organizasyonlar yapılıyor. Amacım bütün bunları Belediyemizin destekleri ile bir araya toplayıp, 2 – 3 günlük değil de 1 haftalık bir program dahilinde, Rafting’inden Off-Road’ına, Hentbol’ünden Futboluna, Tulumundan Horonuna çok geniş kapsamlı, tek çatı altında toplanmış, kurumların tek yumruk olacağı bir festival düzenlemek istiyorum. Bu konuda Ardeşen Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarımıza her türlü desteği saylayacağım, gerekirse öncülük yapacağım.”
ARDEŞEN 1 MİLYON TURİSTİ AĞIRLIYACAK
Ayder Yaylasına her yıl 1 milyon turistin geldiğini hatırlatan Gültekin, bunu düşünerek Ardeşen olarak çeşitli önlemler aldıklarını söyledi. İlçenin girişinde Atmaca ve Çay heykelinin yer aldığı, yöresel ürünlerimizin satıldığı, insanların dinlenebileceği alanların oluşturulduğu bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Gültekin, şöyle konuştu: "Bu projenin devamında dere tahkimat çalışması yaptık ve yeni oluşturduğumuz alanda kafeteryalar, lokantalar, dinlenme alanları, otopark ve otobüs parklarının yer alacağı geniş bir sosyal merkez oluşturacağız. Ayrıca bölgemize gelen turistler burada oluşturacağımız rehber merkezince Ayder Yaylasına yönlendirilecek. Bu vesile ile bölgemize gelen 1 milyon turisti ağırlama imkânı bulacağız. Tabi, bu turistlerin ilçe merkezine kaydırılması için de ciddi çalışmalarımız var. Bu çalışmalardan birisi de, Şentepe Mahallesinde Rize’deki Ziraat Çay Bahçesi modelinde bir merkez oluşturmaktır. Projemiz hazır. 2014 yılında DOKA’dan bu proje ile ilgili kaynak temin edeceğiz. Ayrıca, Laz kültürünü yaşatacak olan Ahmet Yazıcı etnografya müzesi inşaat çalışmaları başladı. Yol olan her şeye sahip çıkmak gerektiği bilinci ile ilçemiz de bir de kaybolmaya yüz tutmuş meyve ve sebzelerin yaşatılacağı bir merkez kurduk. İlçe Tarım müdürlüğümüz öncülüğünde oluşturduğumuz merkez de kaybolmaya yüz tutmuş, belki de hiç tadamadığımız meyveler koruma altına alındı.”