Gülümseme Çizgileri Yaşınızı Ele Verir

Gülümseme, kaş çatma gibi sürekli tekrarlanan mimikler cildinizde çizgiler oluşmasına neden olur. Cildin genel yapısına göre kırışıklık oluşma riski ise kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı kişilerde aşırı mimik kullanımı sonucu genç yaşlardan itibaren kırışıklıklar oluşabiliyor. Kişinin olduğundan yaşlı görünmesine neden olabiliyor.

Kazayağı denilen göz kenarı kırışıkları ya da dudak kenarı oluklarının yanı sıra kaş çatma nedeni ile kaşların arasından dikey çizgiler de oluşabiliyor. Nazolabial çizgileri olarak bilinen bu kırışıklıklar, yüzdeki elastikiyetin ve yağ miktarının azalması nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca güneşin zararlı etkilerinden ya da kalıtımsal özelliklerden dolayı da oluşabilir.

Haberin Devamı

Cilt kırışıkları ve sarkmalara karşı önlem alabilirsiniz

Cilt kırışıkları ve derin çizgiler ile baş edebilmeniz için birkaç seçeneğiniz var. Bunlardan biri botoks enjeksiyonudur. Botoks enjeksiyonu, aşırı mimik kullanımı nedeni ile yüzde oluşan kırışıklar giderilmesinde kullanılır. Bunun yanı sıra önleyici botoks enjeksiyonu ile kırışıklıklar oluşmadan da önlenebilir. Hafif çizgi ve kırışıklıklara sahip olan genç kadınlar için etkisi 10 aya kadar çıkan hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonları kullanılır.

Derin olukların giderilmesinde ise dolgu ya da yağ enjeksiyonu tekniklerinden faydalanabilirsiniz. Özellikle 50-60 yaşları arasındaki kadınların yanaklarındaki yağ miktarı azalır, bu yüzden yanaklar aşağı doğru düşer ve kırışıklıklar daha belirgin hale gelir. Bu durumda yoğun takviyeli kolajen dolgular önerilir. Kolajen sayesinde hacim kazanan yanaklardaki kırışıklıklar da ortadan kaldırılmış olur.

Kırışık tedavisinde botoks ve dolgu enjeksiyonu kullanımı

Enjeksiyon ile nazolabial çizgiler ve derin kırışıklıkları doldurabilirsiniz. Bunun dışında yağ transferiyle de cilt kırışıklarını tedavi ettirebilirsiniz. Vücudun başka bir bölgesinden alınan yağ hücreleri, kırışık oluşan bölgelere enjekte edilir. Yağ transferi ile yanaklara hacim sağlanır, nazolabial çizgi ve derin kırışıklıklar ortadan kaldırılır.

Haberin Devamı

Ameliyatsız teknik olarak bilinen enjeksiyon uygulamaları ile cildinizdeki deformasyonlar tedavi edilebilir. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırarak daha enerjik ve genç bir görünüme kavuşulabilir. Yılda bir ya da iki kez tekrarlanması gereken bu uygulamalar ortalama 15-20 dakika içinde tamamlanabilir. Herhangi bir şekilde iyileşme sürecine de gerek yoktur. Çok daha fazla bilgi almak için alanında uzman bir cerraha başvurmanız tavsiye edilir.

Sevgiyle kalın…

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com