Elazığ Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den açıklama

25.08.2016 - 13:22 | Son Güncellenme:

Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ABD’nin Fethullah Gülen’i acil olarak Türkiye’ye iade etmesi gerektiğini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkciden açıklama

Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ABD’nin Fethullah Gülen’i acil olarak Türkiye’ye iade etmesi gerektiğini kaydetti.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğu ve AK Parti milletvekilleri Harun Karacan ve Erdoğan Özegen ile geldiği Elazığ’da inceleme ve ziyaretleri sürüyor. Tüfenkci, valiliğin ardından, terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediği Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Burada incelemelerde bulunan Tüfenkci ve beraberindekiler, daha sonra, patlamada yaralananları ziyaret etti.
Açıklamalarda bulunan Tüfenkci, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in yaptığı açıklamaların kendilerini çok şaşırtmadığını ve beklenen bir açıklama olduğunu ifade etti. Tüfenkci, “Yeni farkına vardıysa iade noktasında elini çabuk tutmaları lazım. Terörist başı Fethullah Gülen’i Türkiye’ye acil olarak iade etmeleri gerekir. Bu noktada dostane bir ülke olarak bunu ABD’den bekliyoruz” dedi.
"Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz"
Suriye’de koalisyon güçleri ile beraber hareket edildiğini vurgulayan Tüfenkci, “Suriye’deki operasyon tamamen Türkiye’nin kendi meşru müdafaa sınırları içerisinde sınır illerine yapılan saldırıları kendi sınırının güvenliğini sağlama adına yapılan bir harekattır. Orada koalisyon güçleriyle beraber DAEŞ unsurlarını sınır bölgelerinden temizleyerek tekrardan o bölgeleri Türkiye için güvenli hale getirmektir. Türkiye orada kalıcı olacak değildir. Suriye’nin toprak bütünlüğünü baştan beri savunuyoruz. Ona göre hareket ediyoruz. Bu noktada koalisyon güçleriyle birlikte hareket ettiğimizi zaten koalisyon güçleri de açıklıyor. DAEŞ, YPG veya bir başka terör unsuru olsun eğer sınırlarımızın dibinde Türkiye aleyhine faaliyet gösteriyorlarsa, teröre müsaade ediliyorlar ve barındırıyorlarsa biz onları orada barındırmayız. Bunu hiçbir ülke de barındırmaz. Fırat’ın batı noktasındaki kırmızı çizgimizi defalarca bütün dünyaya ilan ettik. Dolayısı ile orada faaliyet gösteren hangi güçler olursa olsun bu noktaya dikkat etmesi gerekir. Güvenlik güçlerimiz Türkiye sınırlarındaki terör unsularını temizledikten sonra tekrar kendi sınırları içerisine çekilecek” diye konuştu.
Ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Tüfenkci daha sonra şehit Ömer Sönmez’in taziyesine giderek, ailesine başsağlığı diledi.