Gümüşhane Gümüşhane'de amatör telsizciler kongreye gitti-Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane'de amatör telsizciler kongreye gitti-Gümüşhane Haberleri

13.07.2016 - 13:04 | Son Güncellenme:

Gümüşhane’de 2013 yılında kurulan Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Gümüşhane Şubesi ikinci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede başkanlığa Adem Yağlıdere seçildi.

Gümüşhanede amatör telsizciler kongreye gitti-Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’de 2013 yılında kurulan Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Gümüşhane Şubesi ikinci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede başkanlığa Adem Yağlıdere seçildi.
Meteoroloji Sokakta bulunan dernek lokalinde gerçekleştirilen kongreye mevcut başkan Rahim Çakır ve amatör telsizci üyeler katıldı.
Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinin ardından yapılan seçimde tek aday olarak kongreye katılan Adem Yağlıdere başkanlığa seçildi.
Yağlıdere’nin başkanlığındaki TRAC Gümüşhane Şubesinin yönetim kuruluna başkan yardımcısı olarak Özkan Kiraz, üye olarak Alptekin Giresunlu, İsmet Koca ve Yavuz Tanguroğlu seçildi.
Kurucu başkan Rahim Çakır’a amatör telsizcilik dünyasına ve Gümüşhane’ye verdiği katkılar nedeniyle teşekkür eden TRAC Gümüşhane Şube Başkanı Adem Yağlıdere, yeni süreçte bu çıtayı daha da yükseğe çıkarmak için çaba göstereceklerini söyledi.
Yağlıdere, kamu ile afetler konusunda kurumsal işbirliği yapan ilk gönüllü kuruluş olan TRAC’ın gençlerin amatör telsizciliğe ve gönüllülüğe yönelmesi için gayret gösterdiğini kaydetti.
Bu noktada Gümüşhane’de amatör telsiz röleleri kurulumu çalışmalarını sürdürdüklerini, bölge deki diğer TRAC üyeleriyle iletişim ve istişare içerisinde olduklarını dile getiren Yağlıdere, “TRAC tüm Türkiye’yi kapsayan ve afet hallerinde kullanılabilecek bir telsiz şebekesinin altyapı çalışmalarına devam etmektedir. Afet hallerinde ve olağanüstü durumlarda haberleşme altyapısını kamunun hizmetine sunmaktadır. Afet haberleşme düzeninin organizasyonu konusunda kamu idaresine destek vermektedir. Protokol imzaladığı operatif nitelikli kurumlara gönüllü olarak danışmanlık, kolaylaştırıcılık ve acil durumlarda haberleşme desteği hizmetleri vermektedir. Afetler konusunda çalışan gönüllü kuruluşlarla işbirliği yapmakta ve bu kuruluşların haberleşme düzeninin genel afet haberleşme düzenine uyumlu olmasına katkıda bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.