Gümüşhane Gümüşhane'de ‘Dilimiz Kimliğimizdir' Konulu Makale Ve Deneme Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gümüşhane'de ‘Dilimiz Kimliğimizdir' Konulu Makale Ve Deneme Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

12.02.2018 - 14:23 | Son Güncellenme:

.

Gümüşhanede ‘Dilimiz Kimliğimizdir Konulu Makale Ve Deneme Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gümüşhane’de Türk Dil Kurumu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen ‘Dilimiz Kimliğimizdir’ konulu makale ve deneme yarışmasında dereceye giren öğretmen ve öğrencilerin ödülleri verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Şube Müdürü Adem Doğan, dereceye giren öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Türk Dil Kurumu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu öğretmenler ve ortaöğretim öğrencileri arası Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması’nda Gümüşhane’de Makale türünde Türk Telekom Fen Lisesi öğretmeni Mustafa Yavuz birinci, Şiran Yeşilbük İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Selçuk Öztürk ikinci oldu. Deneme türünde ise Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinden Süleyman Kağan Tuğ birinci, Köse İMKB Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Kader Meral ikinci ve Şiran Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşenur Şahin üçüncü oldu.
Dereceye giren öğretmen ve öğrenciler katılım belgelerini ve armağan kitaplarını İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın elinden aldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Dünyanın en zengin dillerinden biri ve milli kimliğimizin ana unsuru olan Türkçemizi korumak, yaşatmak, zenginleştirmek, gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmak ve Türk dilini yerinde, doğru, dil kurallarına uygun, açık ve anlaşılır olarak konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek amacıyla; Bakanlığımız ile Türk Dil Kurumu iş birliğinde düzenlenen “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu öğretmenler ile resmî ve özel bütün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması’nda ilimizde dereceye giren öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.