Gümüşhane Gümüşhane'de engellilere 5 yıldızlı umut evi

Gümüşhane'de engellilere 5 yıldızlı umut evi

08.05.2014 - 12:57 | Son Güncellenme:

Gümüşhane’de 13 yaş üstü engelli kadınların bağımsız yaşama kültürü kazanmaları için beş yıldızlı otel konforunda barınma hizmeti sağlayan Umut evlerinin ikincisi düzenlenen törenle açıldı.

Gümüşhanede engellilere 5 yıldızlı umut evi

Gümüşhane’de 13 yaş üstü engelli kadınların bağımsız yaşama kültürü kazanmaları için beş yıldızlı otel konforunda barınma hizmeti sağlayan Umut evlerinin ikincisi düzenlenen törenle açıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Elin Elimde Derneği’nin işbirliğiyle Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine bağlı ek ünite olarak dizayn edilen daire, Vali Vekili Meral Uçar’ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi.
Törene Vali Vekili Uçar’ın yanısıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, Elin Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi, dernek yönetim kurulu üyeleri ve İl Müdürlüğü görevlileri katıldı.
“EVİMİZİN ADI GİBİ BURADA KALACAK KARDEŞLERİMİZE UMUT OLMASINI DİLİYORUM”
Açılışta konuşan Vali Vekili Meral Uçar, Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine bağlı ikinci Umut Evinin açıldığını belirterek, Umut Evinde Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde kalan 5 engellinin artık ev ortamında hayatlarını sürdüreceklerini söyledi.
Yeni açılan ünitenin diğerinden farkının içinin tefrişatının tamamen Elin Elimde Derneği tarafından sağlanmış olması olduğunu kaydeden Vali Vekili Uçar, “Ben bu nedenle üç gündür ilimizde bulunan Elin Elimde Derneği yetkililerine böylesine ulvi bir faaliyeti, bu kadar yürekten ve severek yaptıkları için ve katkı için teşekkür ediyoruz. Evimizin adı gibi burada kalacak kardeşlerimize umut olmasını diliyorum.” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz ise Gümüşhane’de ki ikinci Umut Evini açtıklarını belirterek, Elin Elimde Derneği’nin “Bizimde katkımız olsun” anlayışıyla büyük emekleri olduğunu belirterek teşekkür etti.
Düz, Umut Evine ilköğretim ve lise mezunu engellilerin yerleştirilerek kamuda veya özel sektörde işe yerleştirilene kadar bağımsız yaşama kültürünü kazanmalarının sağlanacağını sözlerine ekledi.
Açılış programı odaların gezilmesi, evde kalan öğrencilerle sohbet edilmesi ve ikramla sona erdi.