Gümüşhane GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ’NİN EKİM AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ’NİN EKİM AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

08.10.2015 - 10:06 | Son Güncellenme:

.

GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ’NİN EKİM AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz hafta başlayan Ekim ayı toplantıları sona erdi.
İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantılar boyunca toplam 12 karar alındı.
Son gün yapılan toplantıda ise Alınyayla Regülatörü ve HES’e yönelik hazırlanan imar planı İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Kürtün ilçesine bağlı Araköy köyü ile karayolu arasında bağlantı sağlayan asma köprünün proje kapsamında onarımının yapılması konusu İmar ve Bayındırlık ile Çevre Sağlık Komisyonuna havale edildi.
Toplantıda ayrıca İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunda görev almak üzere meclis üyeleri Zülfikar Bal ile Mustafa Adil Gürses’in seçilmesine karar verilirken, Tekke köyünde bulunan taşınmazın öğrenci yurdu yapılmak üzere Gümüşhane Belediye Başkanlığına tahsisi konusu Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe komisyonlarına havale edildi.
Toplantının son bölümünde ise Özel İdare envanterine kayıtlı eski iş makineleriyle ilgili daha önce Meclis üyeleri tarafından verilen önerge tartışıldı. Bu sırada söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, son yıllarda makine parkında ciddi oranda bir yenilemeye gittiklerini fakat halen envanterde çok sayıda eski iş makinesi bulunduğunu belirterek, “Bundan birkaç yıl önce bir yıl içerisinde 2,5-3 milyon TL yedek parça ve tamir ödeneği kullanırken, son yıllarda aldığımız yeni makinelerle birlikte gençleştirdiğimiz makine parkı daha az arıza vermeye başladı. Yedek parça ve akaryakıttan sağlanan tasarrufları altyapı hizmetleri yatırım harcamalarında kullanıyoruz” dedi.
Özellikle en sık kullanılan greyder ve kamyon grubunda modeli düşük araçların artık ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olduğunu dile getiren Akdoğan, bununla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ve Vali Yücel Yavuz’un da talimatları doğrultusunda yeni araç alımıyla ilgili konuyu kısa bir süre içerisinde İl Genel Meclisinin gündemine taşıyacaklarını sözlerine ekledi.