Gümüşhane Gümüşhane İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Gümüşhane İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

31.01.2017 - 19:30 | Son Güncellenme:

.

Gümüşhane İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Vali Okay Memiş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Hasan Güler, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri katıldı.

Memiş, toplantıda yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin toplam nüfusunun 170 bin olarak açıklandığını söyledi.

Vali Memiş, Gümüşhane'de faaliyet gösteren bir çağrı merkezinin 100 kişiye yakın eleman çalıştırmak istediğini ancak çalıştıracak eleman bulmadığını ifade ederek, bunun en büyük nedenlerinden birinin Toplum Yararına Çalışma Programı olduğunu söyledi.

Gümüşhane’de özel bir maden şirketinin yeni bir maden sahası talebi olduğunu ve faaliyete başlayacağını anlatan Vali Memiş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Maden firması 300 kişilik bir istihdam düşünüyor. Koza Altın Madeni TMSF’ye devredildi. Önümüzdeki günlerde o da faaliyete geçecek. Gümüşhane’de tersine göç yaşanacak. Gümüşhane’de kamunun çok büyük hizmetleri var. Cazibe programı çerçevesinde işletmelerin talepleri var. Yaklaşık 1 katrilyon civarında bir yatırım hedefleniyor. Bunları takip edeceğiz. Tarım, hayvancılık, turizm ve madencilikte nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var."

Gümüşhane nüfusunun önemli bir kısmının göç ettiğini anlatan Vali Memiş, "Gümüşhane eğitimli ve varlıklı nüfusunu dışarıya göndermiş. Bu bizim en önemli avantajımız. Türkiye’de iki meskenli yaşam başladı. Coğrafya çok güzel bir coğrafya, memleket çok güzel bir memleket ve bir de sıla-i rahim kültürümüz var. Gümüşhane’de 320 köyümüz var. Her köyümüze 10 bina yapılsa 3 bin 200 konut eder. Bunun istihdama ve esnafa büyük katlısı olur." diye konuştu.

Başkan Çimen ise Toplum Yararına Çalışma Programının belediyeye büyük katkı sağladığını söyledi.

Güler ise toplantıda yaptığı sunumda, 2016 yılında işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek, istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla düzenlenen 13 meslek edindirme ve geliştirme eğitimine 203 kişinin katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kurum olarak 2017 yılındaki hedeflerinin 325 kişiye eğitim vermek olduğunu kaydeden Güler, "2016 yılında 169 iş yerinde 306 işsize İşbaşı Eğitimi Programı düzenlendik. 2017'de 660 kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantı, katılımcılar görüş ve önerileriyle sona erdi.