Gümüşhane Gümüşhane'nin 20 yıllık hafriyat sorunu son buldu

Gümüşhane'nin 20 yıllık hafriyat sorunu son buldu

13.12.2016 - 14:59 | Son Güncellenme:

Gümüşhane kent merkezinde uzun yıllardan beri sorun olan hafriyat döküm sahası tüm tarafların katılımıyla Vali Okay Memiş başkanlığında düzenlenen toplantıyla çözüldü.

Gümüşhanenin 20 yıllık hafriyat sorunu son buldu

Gümüşhane kent merkezinde uzun yıllardan beri sorun olan hafriyat döküm sahası tüm tarafların katılımıyla Vali Okay Memiş başkanlığında düzenlenen toplantıyla çözüldü.
Vali Okay Memiş başkanlığında Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Metin Şeker, Şoförler Odası Başkanı Muhlis Atalay, kurum müdürleri ve nakliyeci esnafı katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada mevcut durum hakkında bilgi veren Vali Memiş, Akçakale köyündeki alanın dolduğunu ve 2 yeni döküm sahası belirlediklerini belirterek, şehrin 20 yıldır çözüm bekleyen sorununu kısmen de olsa çözdüklerini söyledi.

“Karar aldık uygulayın demiyor istişare yapıyoruz”
Şehri yönetirken ‘Karar aldık hadi uygulayın’ değil de istişareye önem verdiklerinin altını çizen Vali Memiş, “Siz buradaki arkadaşlarımız, bu işi yapan ve ekmek kazanan insanlarsınız. Biz size danışmak için sizi çağırdık. Böyle bir karar aldık. Doğru mu, yanlış mı yaptık söyleyin” ifadelerini kullandı.

“Akçakale’de vatandaşlara verdiğimiz sözü tuttuk”
Akçakale köyü sınırları içerisinde ki alanın o bölgedeki vatandaşların tahammül sınırlarının sonlandığını ifade eden Vali Memiş, bölgede yaşayan vatandaşların araç gürültüsünden, can ve mal güvenliğinden bahisle eylem de yaptıklarını hatırlatarak, o zaman yaptıkları toplantılarda verdikleri “Biz bu sorunu halledeceğiz” sözünü tuttuklarını söyledi. Vali Memiş, Akçakale’deki döküm sahasına Bağlarbaşı Mahallesinden ulaşılabilecek bir yol var olduğunu fakat orası daha riskli olduğunu belirterek, “Orada zaten şehir trafiği çok yoğun. Üniversite kavşağı zaten yok. Birde oraya ağır tonajlı hafriyat kamyonları yönelirse kazalara davetiye çıkarır” dedi.

“Yeni döküm sahası Organize Sanayi Bölgesinde”
Hafriyat alanı sorunun çözümü için Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir döküm alanı belirlediklerini bu konuda bu işten ekmek yiyen insanlarla istişare etmek istediklerini ve fikirlerini almak istediklerini kaydeden Vali Memiş’in bu çağrısına toplantıya katılan herkes olumlu cevap verdi.

“Şehrin iki çıkışında da hafriyat döküm sahası oldu”
Bahse konu alanları heyet halinde en az 5 kez incelediklerini, hep birlikte çalıştıklarını ifade eden Vali Memiş, “2 güzergahımız olacak. Birisi il merkezindeki çevre yolunda da kullanılan eski hayvan barınağının oradaki hafriyat alanı. Burayı Belediyemiz yönlendirecek. Diğeri de organize sanayi bölgesinde. Buradaki dökümden dolayı şimdilik ücret talep edilmeyecek. Tonaj konusuna ve diğer kurallara çalıştığını müteahhit ve şirketlerle birlikte dikkat edin. Hayırlı olsun” diye konuştu.

“Huzurlu bir şekilde bu kenti yönetelim ve vites büyütelim istiyoruz”
Nakliye sektörüyle ilgili yaşanan bazı sorunların hatırlatılması üzerine kamu olarak yetkilerinin farkında olduklarını, yaşanan sorunlara cezai çözüm bulmaları halinde şehri kilitleyebileceklerini vurgulayan Vali Memiş, “Biz cezai tedbirleri en son aşamada kullanıyoruz. Yetkilerimizi bilmeyen adamlar değiliz. İyi niyetimiz de cahillikten değil. Yönetim anlayışımız istişareye dayanıyorsa huzurlu bir şekilde bu kenti yönetelim ve vites büyütelim istiyoruz. Hem siz dikkat edin, hem biz dikkat edelim. Müteahhitleri de uyaralım bu konuda” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise hafriyat döküm alanı sorununun şehrin son 20 yılının sorunu olduğuna değinerek, “Akçakale’de bir yer oluştu ama şehir de hızlı bir şekilde büyüyor. Her taraf şantiye alanı. Daha önce hafriyatlar yollara, derelere dökülüyordu. Son dönemde alınan tedbirlerle bu iş azaldı. Biz birkaç nokta baktık. Şehirde alternatif olan yerlere hep birlikte baktık. Akçakale köyündeki alana hafriyat sıkıştırılmadan döküldü. Burada bir düzenleme yapılırsa büyük bir alan çıkacaktı. Şehrimizin büyük sorunu olan çalışmalarından dolayı Valimize ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu sorun hepimizin sorunu. Bu sorun bizzat bizi ilgilendiriyor. O alanı sıkıştırmalı yaparsak daha yüksek kapasiteyle kullanabiliriz” dedi.
GTSO Başkanı İsmail Akçay da 20 yıldır devam eden hafriyat döküm sahası probleminin nakliyecilere sorun yaşattığını hatırlatarak emeği geçenlere teşekkür etti.
Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve eski Şoförler Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban ise 20 yıllık sorunun çözülmesi noktasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Gümüşhane Şoförler Odası Başkanı Muhlis Atalay da sorunun çözülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.