Gümüşhane Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

22.05.2017 - 17:47 | Son Güncellenme:

.

Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesinde 9'uncu kuruluş yıl dönümü ve 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Kongre Merkezinde İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende, üniversite öğrencilerince hazırlanan halk oyunları gösterisi sergilendi.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane'nin eğitim öğretime ciddi anlamda önem veren bir il olduğunu söyledi.

Üniversitenin daha başarılı bir seviyeye geleceğine inandıklarını kaydeden Memiş, yapılan yatırımlar sonucunda Gümüşhane'nin daha ulaşılabilir bir kent olduğunu belirtti.

Memiş, hayatın uzun soluklu bir maraton olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Kısa süreli hedeflerinize ulaşmanız yetmiyor. Her an gelişimi takip etmeniz gerekiyor. Mezun olmakla iş bitmiyor. Hepiniz bu ülkenin ümidisiniz. Anne, baba olacaksınız. İş hayatına gireceksiniz. Bu ülkenin kalkınmasında ve büyümesinde rol alacaksınız. Mezun olan bütün gençlerimizi ve ailelerini kutluyorum."

Haberin Devamı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek de üniversitelerinin ülkenin en genç üniversiteleri arasında yer aldığını ancak buna rağmen kısa zamanda önemli mesafeler katettiğini ifade etti.

Kuruluşundan bu yana öğrenci sayısı akademik ve idari personel anlamında ciddi mesafe kaydettiklerini bildiren Zeybek, "9'uncu yılını kutlayan bir üniversiteyiz. Üniversitemiz performans değerlendirmesi açısından 16 sıra ilerlemiş ve Doğu Karadeniz'de, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden sonra 3'üncü sırada yer almaktadır." diye konuştu.

Üniversiteleri hakikat arayışının evrensel mekanları olarak tanımlayan Zeybek, üniversitenin varoluş amacının birincil gayesinin hakikatin peşinden koşmak olduğunu vurguladı.

Zeybek, üniversitedeki eğitim öğretim faaliyetlerinin birer amaç değil bilime giden yolda araç olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün başarı gösterip mezun olan öğrencilerimi yürekten kutluyorum.Emektar velilerimizi ve öğrencilerimize gerekli eğitimi hakkıyla veren öğretim üyelerimizi kutluyorum. Derceye giren öğrencilerimizin sevinçlerini paylaşıyorum. Tüm öğrencilerimize yaşamlarında başarılarla dolu bir kariyer diliyorum.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü birincilikle bitiren Rüya Bingöl, mezuniyet kütüğüne adını çaktı.

Tören, mezun olan öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.