Erzincan Gün; "Erzincan'da TEOG sorunsuz tamamlandı"

Gün; "Erzincan'da TEOG sorunsuz tamamlandı"

30.04.2015 - 21:57 | Son Güncellenme:

TEOG sistemi kapsamında, 8.sınıf öğrencilerine yönelik yapılan 2.dönem sınavlarının ikinci oturumunun tamamlanmasının ardından 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin ter döktüğü sınavların ikinci oturumu Fen ve Teknoloji ile başlatıldı.

Gün; Erzincanda TEOG sorunsuz tamamlandı

TEOG sistemi kapsamında, 8.sınıf öğrencilerine yönelik yapılan 2.dönem sınavlarının ikinci oturumunun tamamlanmasının ardından 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin ter döktüğü sınavların ikinci oturumu Fen ve Teknoloji ile başlatıldı. Öğrenciler ardından C. İnkılâp Tarihi son olarak ise Atatürkçülük ve Yabancı Dil yazılıları ile devam etti. Yazılılarda 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40’ar dakika süre verildi.
Gerçekleştirilen son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayımlandı.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’da da gerçekleştirilen sınavla ilgili açıklamada bulunan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün sınavın herhangi bir sıkıntıya meydan vermeden güzel bir şekilde neticelendiğini belirtip temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı hakkında ise şu bilgilendirmelerde bulundu; “Bu sınav daha önceleri farklı isimlerle uygulanan SBS, OKS gibi ortaokulu okuyan öğrencilerimizin Anadolu liselerine, Fen liselerine, Meslek liselerine olan giriş sınavı oluyor. Son iki yıldır bakanlığımız temel eğitimden orta eğitime geçiş sınavını farklı bir formatta yapmakta. Bu farklı format öğrencileri ve velileri biraz daha sınav stresinden uzaklaştırmayı amaçlıyor. Bu sınav çocukların kendi okullarında normal derslerde yapılan sınavlar gibi bir sınav fakat bunları birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere altı dersi bakanlığımızın kendisi soruları hazırlayıp, okullarımıza göndererek bizler tarafından yapılmaktadır.
Türkiye’de yaklaşık olarak 970 merkezde 1 milyon 282 bin 512 öğrenci sınava girdi. İlimizde ise 61 merkez 273 salonda 3 bin 281 öğrenci sınava girdi. Erzincan merkezde ise 33 okulumuzda yaklaşık olarak 2 bin 291 öğrencimiz sınava girdiler. İlimizde sınav öncesi tedbirleriyle ilgili Vali Yardımcımız Fatih Kaya Beyin başkanlığında, Alay Komutanımız ve Emniyet Müdürümüz ile birlikte yapıldı. Dolayısı ile sınav öncesi ve sınav sonrası bizim için çok önemli. Öncelikle sınav öncesi olarak bize düşen görevler neticesinde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün okullarımızda kurslarımızı ve seminerlerimizi verdik. İkinci dönem bizim için biraz daha hasat dönemi. Eminim ki birinci dönem yapılan sınavdan çok daha iyi bir netice alacağımıza ben inanıyorum. Çünkü ilçelerimizde geri dönütülerimizi almaya başladık. Bizde aynı seçimler gibi seçim neticesinde akşam nasıl herkes televizyonun başına geçip de kim nerede ne yaptı, ne kazandı merakı gibi bizlerde aynı heyecanı daha fazlasıyla bütün arkadaşlarımızla yaşadık.
Şu gözüküyor ki birinci sınavda biz yaklaşık olarak ilk 20 il içesindeyiz. Tabi ki diğer iller ne kadar ne yaptı bilmiyoruz ama biz birinci dönemden daha iyi neticeler alacağımıza inanıyoruz.
Ulusal basında ilimizde de aynı olmak kaydı ile öğrencilerimizin matematikte zorlandığı bilgisini aldık. Ama diğer derslerimizde 4, 5, 10 puan farkıyla artış gösteren okullarımız var.
Ayrıca bu sınavların ayrı bir özelliği ve güzelliği şu; olurda öğrencilerimizden sınava katılmayan öğrencilerimiz olursa mazeret sınavları 16-17 Mayısta yapılacak. Daha önceki sınavlarda böyle bir şey yoktu. Sınava giren öğrenci kaderini 2-3 saate bağlayarak giriyordu. Ama şimdi öyle değil. Ders ders ayrı şekilde yapılıyor. 20 soru soruluyor, 40 dakika bir süre veriliyor. Öğrencilerimiz yarım saat dışarıya çıkıp teneffüsünü yapıp tekrar sınava giriyor. Dolayısı ile stresten uzak güzel bir sistem.
Gün yapılan Milli Eğitim Bataklığının EBA portalı üzerinden “eba.gov.tr" den soruların hepsinin çözümünü öğretmenler tarafından verildiğini belirtti.