Gündem Güncel emekli maaşı bilgilerinize internet üzerinden ulaşmanız mümkün!

Güncel emekli maaşı bilgilerinize internet üzerinden ulaşmanız mümkün!

13.12.2016 - 09:07 | Son Güncellenme:

Türkiye’de emeklilik ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmeti sunuluyor. SGK’dan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmeti tüm vatandaşlarca kullanılabiliyor. İnternet üzerinde online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor.

Güncel emekli maaşı bilgilerinize internet üzerinden ulaşmanız mümkün

İnternet hizmetlerinin her geçen gün büyük bir hız ile yaygınlaşmakta olduğu modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşlar artık çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde yaşamlarının her alanındaki işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenli Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca vatandaşın son derece pratik bir şekilde SSK emekli maaşı hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. İnternete erişimin son derece pratik ve kolay bir hale geldiği günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da internet hizmetleri oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri yaşamın her alanında çok önemli hizmet çözümleri sunmakta olan internetin sigortalılık ve emeklilik hizmetleri alanında da etkin bir şekilde yararlanılabilmesinin sağlanabilmesini amaçlıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılmış olan e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması ile birlikte sadece dakikalar içerisinde SSK emekliliği döneminde ne kadar SSK emekli maaşı bilgisi alınabileceğinin öğrenilebilmesi sağlanıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları arasında en sık kullanılmakta olan başlıda emeklilik ile ilgili uygulamalardan birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması ile birlikte milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin SSK emeklilikleri döneminde ne kadar SSK emekli maaşı alabileceklerinin öğrenilebilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının internet erişimi söz konusu olan her noktadan son derece pratik bir şekilde 7 gün 24 saat kullanılabiliyor olması çerçevesinde SSK mükellefleri, SSK emeklilikleri döneminde devletten alacakları SSK emekli maaşının ne kadar olacağının online SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasından günün her saatinde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu noktada da elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları arasında yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasında Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri tarafından bazı kimlik ve sigortalılık bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri internet üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, babası adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girerek SSK emeklilik maaşının ne kadar olacağını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli vatandaşlara yönelik olarak sunulan online emekli maaşı sorgulama uygulaması ile de milyonlarca vatandaşın emekli maaşı bilgilerinin ne kadar olduğunu ve ayrıntılı dökümlerini alabilmesi sağlanıyor. İnternet üzerinde emekli vatandaşlar tarafından emekli maaşı sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor.