Gündem E-Bordro Sistemine Giriş ve Memur Maaşı Sorgulama Ekranı

E-Bordro Sistemine Giriş ve Memur Maaşı Sorgulama Ekranı

14.05.2015 - 11:16 | Son Güncellenme:

Kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan Memurların, aylık maaş tutarlarını tam ve net olarak takip edebilecekleri e-bordro sistemi hizmetinizde. Memur maaşlarını online sistem üzerinden erişebilecekleri gibi 15 Mayıs 2015 tarihli memur maaş bordrosu için haberimizdeki linke tıklayarakta ulaşabilirsiniz. İşte E Bordro memur maaşı sorgulama sistemi ve detayları...

E-Bordro Sistemine Giriş ve Memur Maaşı Sorgulama Ekranı

Maliye bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen E-Bordro sistemi ile memur maaş bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. e-bordro ile memurlar, maaşlardan yapılan gelir vergisi başta olmak üzere kesintileri ve maaşa eklenen sendika ücreti gibi eklenen ücretleri de bu sistem üzerinden takip etmek mümkün.

Devlet Memurları Kanununun 4A maddesine tabi çalışan memur maaş bordronuzu görüntüleyebilmek için TC kimlik numaranızı, memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numaranızı sisteme girmeniz gerekiyor.

Görüntülemek istediğiniz ayın bordrosunu bilgisayarınıza da indirebiliyorsunuz. Her ayın 14'ünden itibaren yayınlanan memur maaş bordroları oluşabilecek her türlü hatanın da tespit edilebilmesine olanak sağlıyor. Bu sayede düzeltme imkanı veriyor. Başkalarının da sizin bordronuzu görmemesi açısından bazı tedbirler alınmış.



Dijital dünya her alanda vatandaşlara önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye’deki kamu personellerinin dijital platform üzerinde maaş bordrolarının güncel ayrıntılarını kolay bir şekilde inceleyebilmelerine yardımcı olacak yeni bir kamu online hizmeti bulunuyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’ nün dijital platform üzerinde yer alan e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden en güncel ve geçmiş dönem maaş bordrolarının tüm ayrıntılarına resmi nitelikte erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor. Her kamu personeline verilen maaşa ilişkin olarak paylaşılan bordroların daha modern bir yapıda kamu personellerine ulaştırılabilmesi açısından dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmetler oldukça büyük bir avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

Kamu personelleri dijital platformda e-bordro sorgulama işlemlerini e-devlet sisteminde de yaparak, güncel maaş bordrolarına erişim sağlayabiliyor. Ancak bunun için kamu personellerinin e-Devlet sistemine ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Böylelikle e-hizmetler kategorisindeki Maliye Bakanlığı’nın ‘Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ uygulama ekranına ulaşarak, güncel maaş bordrosu bilgilerini görüntüleyebiliyor.