Ekonomi ‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

26.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş dünyasının önde gelen isimleri yeni dönemden umutlu. Seçim atmosferinin sona erdiğini belirten işadamları, “Bundan sonra gündem öncelikli olarak ekonomi olmalı” talebini iletti.

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

İş dünyasının önde gelen isimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, artık seçimlerin geride kaldığını, yeni dönemde gündemin ana maddesinin ekonomi olması gerektiğini ifade ettiler. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’nin demokrasi açısından güzel bir seçim geçirdiğini vurgulayarak, “Demokrasi adına önemli bir adım oldu. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi istikrar ve yönetim yönünde çok önemli. Ama artık ekonomiye ve çalışmaya dönme vakti. Bundan sonra ekonomik programın hemen hayata geçirilip ülkeyi üretimde, ihracatta ilerletme vakti. Bu açıdan başkanlık sistemi daha olumlu netice verir” dedi.

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

Haberin Devamı

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Türk halkı oyunu istikrardan yana kullandı” ifadesini kullanırken, “Yeni bir yönetim sistemine de geçmiş bulunuyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçim artık geçmişte kaldı. Bugünden sonra gündemimiz ekonomi olmalıdır. Güçlü liderlik ve yönetim şekli ekonomide çok olumlu bir atmosfer yaratacak, bu da yabancı yatırımcıların ülkemize güvenini artıracak. Ekonomi açısından çok iyi bir dönemin başladığına inanıyorum” dedi.

Yeni bir çıkış

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’nin artık siyasal olarak problemlerini çözdüğünü belirterek, tamamen ekonomiye odaklanılması gerektiğine dikkat çekti. Akın, “Gerek yurt içinde, gerekse yurtdışında ekonomide gerekli güvenin sağlanıp, yeni bir çıkışın olmasını heyecanla bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz günler içindeki ekonomideki bazı bozulmaların kısa bir süre içinde telafi edilebileceğini, köklü değişikliklerin yapılabileceğini gösterdiğini düşünüyorum. Olağanüstü halin kalkması ve ardından kurumların ve kurulların kendi işlerine müdahil olmalarıyla ekonomi tekrar düze çıkacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplumsal uzlaşmayla ekonomide seferberlik

TÜSİAD’da yapılan açıklamada “Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun; şimdi toplumsal uzlaşma içinde reform zamanı” denildi. Açıklama şu şekilde:

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve yeni TBMM’yi tebrik ediyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. İlk uygulamanın sonrası için emsal olacağı bilinciyle, yeni meclisimizin katılımcı kanun yapma, etkin denetim ve partiler arası uzlaşmaya dayalı yeni bir çalışma geleneği oluşturmayı başarmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin 21. yüzyılda güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomi ve refah seviyesi yüksek bir toplum olması için azim ve kararlılık içinde seferber olacağız.”

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

Reformlara odaklanıp istikrarı güçlendirelim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, “Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye’sini inşa zamanıdır” dedi. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Yeni yönetim sistemi, ülkemizde istikrar ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği tüm kazanımların temelinde güven ve istikrar yatıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yeni dönemde bu güven ve istikrarla yeni bir sıçrama gerçekleştirmek mümkündür. ”

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

Belirsizlikler sona erdi yatırım cenneti olacağız

Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, Türkiye’nin seçimler ardından, ekonomik ve sosyal gelişime odaklanacağını söyledi. Bulut, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı kutluyor, başarılar diliyoruz. Bundan sonra yoğunlaşılması gereken konular, ekonomik gelişim ve istihdamın artırılması, ihracatta artışın sağlanması ve cari açığın dengelenmesi için gereken önlemlerin alınması gibi milletimizi doğrudan etkileyen konular olmalıdır. Belirsizliklerin yarattığı tedirginlik piyasaların üzerinden kalkmıştır; ülkemiz kazanmıştır, bir yatırım cenneti olarak dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri alacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

‘Şimdi işimize dönmeliyiz’

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, seçimlerin ardından piyasaların canlanmasıyla hem üreticilerin, hem de tüketicilerin yeniden harekete geçerek ekonomiye sundukları katkıyı artırmayı sürdüreceklerine dikkat çekti. Hükümetin önceliğinin ‘ekonomi’ olmasını bekleyen sektör, ‘siyasi belirsizliğin’ ortadan kalkmasıyla piyasalara yabancı girişlerinin de devam edeceği mesajını verdi.

‘Daha çok çalışacağız’

‘Bütün dünyaya güçlü Türkiye mesajının yeniden verildiğini’ belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, dün itibariyle seçim beklentisine girmiş piyasalar ve belirsizliklerin sona erdiğine dikkat çekti. Elmas, “Bizler de daha güçlü Türkiye için çalışacağız” dedi.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni dönemde istihdamın ve kalitenin artmasını sağlamak için çalışacaklarını vurgularken, nesiller boyu yaşanacak doğa ile barışık güvenilir projeler gerçekleştirmek için çabalarını artıracaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

İş hayatı için en önemli riskin ‘belirsizlik’ olduğunu kaydeden Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Güven ortamı sağlandı. Bizler işimize sarılmaya devam edeceğiz. Belirsizlik ortadan kalktığına göre artık önceliğimiz ekonomi olmalı” dedi.

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Bundan sonra zaman kaybetmeden ülke olarak ekonomide ve hukukta yapısal reformlarla kalkınmaya odaklanmalıyız. Büyük bir özveriyle oluşturulan sürdürülebilir yatırım ortamına katkı sunmaya devam etmeliyiz” dedi.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ‘Türkiye’nin önü tamamen açıldı’ değerlendirmesini yaparken, bu pozitif dönüşün yerli ve yabancı yatırımcıyı yeniden harekete geçireceğini ifade etti. Yılmaz, “Yurt dışına bu pozitif enerjiyi daha iyi yansıtmalıyız” dedi.

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

‘Hızlı büyüme vakti’

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye için yeni bir dönemin başladığına dikkat çektiği açıklamasında, “Bugünden sonra Türkiye’nin yükselişi güçlü ekonomisi ve alt yapısıyla çok daha hızlı olacaktır” dedi.

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, ‘Türkiye için yeni bir hikaye yazma fırsatı doğdu’ derken, hükümetin ekonomide doğru adımları atmasıyla ülke olarak hedeflenilen sıçramayı yapabileceklerini vurguladı.

Turizmde hamle dönemi başlıyor

Turizm sektörü, seçimlerin ardından hareketliliği en hızlı hisseden sektör oldu. Tatil kararını erteleyenler harekete geçerken, tatil bölgelerinde de yeni hazırlıklar başladı.

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun
‘İmajımız sağlam’

Seçimlerin büyük bir katılımla ve hoşgörü çerçevesinde yapılmasının Türkiye’nin güçlü imajını pekiştirdiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bunlar ülkemizi yabancı konuklarımıza da çok daha iyi anlatıyor. Ayrıca yurt içinde seçimlerin erkenden yapılması tatil dönemine de katkı sağladı. Ertelenen her türlü tüketici harcaması artık başta sektörümüz olmak üzere ekonomiye daha iyi yansıyacaktır” dedi.

‘Atılım bekliyoruz’

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Turizm dünyasının temsilcileri olarak, her zaman istikrardan ve büyüyen Türkiye’den yana olduklarını anlatırken, “Belirsizlik ortamının kalkması ile ekonomide ve turizm sektöründe canlılık artacaktır. Turizm, Türkiye ekonomisinin vazgeçilmezidir. Yeni dönemde kurulacak hükümet ile uyumlu ve daha da yüksek bir motivasyonla çalışarak kamu-özel sektör işbirliğinde turizmde atılım dönemini başlatacağımızı umuyoruz. Bu dönemde yapısal reformlar hızlandırılmalı ve ekonomi ana gündem maddesi olmalıdır” diye konuştu.

‘Gündem’ üretim ve yatırım olsun

‘Pozitif etki’

Prontotur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, seçimlerin ilk turda bitmesinin turizm sektörüne olumlu yansıyacağını dile getirdi. Onaran, “Dünden itibaren gelen çağrılar yüzde 40 oranında arttı. Bekleyen tüketici harekete geçti. Turizm sektörü açısından pozitif yansımalarını görüyoruz” dedi.