Gündem 1.4 milyona el salladı

1.4 milyona el salladı

02.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü Cristie’s Müzayede Salonu’ndan çalınan 1.4 milyon liralık altın ‘ellerin’ heykeltıraşı eserinin eriltilmesinden korkuyor

1.4 milyona el salladı

İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan Christie’s Müzayede Evi’nden 500 bin sterlin (1 milyon 400 bin lira) değerinde altın bir heykel çalındı. İngiltere’nin en prestijli çağdaş sanat ödülü Turner sahibi olan İskoç heykeltraş Douglas Gordon, eserinin başka ellere geçmesinden çok eritilerek satılmasından korkuyor. Heykelinin kaybolmasından iki hafta sonra haberdar edilmesine çok öfkelenen Gordon, müzayede yönetimine isyan etti.
Dünyanın önde gelen sanat eseri, antika ve koleksiyon parçalarının muhafaza edildiği Westminister’da yer alan müzayede evinde yaşanan skandalda güvenlik ihmali ihtimalleri inceleniyor. Yangına karşı dayanıklı çelik bir binanın içinde yer alan müzayede evi, 24 saat boyunca güvenlik kameralarıyla gözetleniyor. Binada hem fiziksel hem de elektronik harekete duyarlı koruma sistemi bulunuyor. Polis soygunla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Yazarlar