Gündem 1 ev ve 1 araba için 4 ay ruhsal tedavi

1 ev ve 1 araba için 4 ay ruhsal tedavi

07.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afganistan’da hafta başında 3 Türk çalışanın hayatını kaybettiği intihar saldırısı sonrasında gözler ülkedeki çalışma koşullarına çevrildi.

1 ev ve 1 araba için 4 ay ruhsal tedavi

Yaklaşık 3,5 yıl Afganistan’da orta düzey yöneticilik yapan, işletme mezunu Yalın Gürkanlı, Milliyet’e ölümle nasıl burun buruna çalıştıklarını anlattı. Döndükten sonra 4 ay psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Gürkanlı’nın Afganistan’a dair anlattıkları şöyle:
“İlk olarak 2010 yılı Nisan-Aralık ayları arasında başkent Kabil’de, şehrin içinde Amerikan elçilik inşaatında çalıştım. Şantiyeden kampa gidiş-gelişlerimizde korkulu zamanlarımız oluyordu, yollar kapanıyordu, tehditler alıyorduk. ‘Bu işi yapmayın. Amerikalılara çalışıyorsunuz, onlara çalışmayın’ diyorlardı. Daha sonra 2011 Mayıs ayından 18 Aralık 2013’e kadar bir Amerikan şirketinde çalıştım. 28 Ağustos 2013’te çok büyük bir saldırı oldu, kamyonla patlama gerçekleştirdiler. Roketler atıldı, üssün içerisinde saldırı gerçekleştirildi. Yemekhaneye bomba düştü. 16 saat sığınakta kaldık. Üssün içine teröristler girmişler. Ertesi gün sığınaktan çıktığımızda her yer kan gölüydü. Ölen askerler vardı, duvarlar yakılmış, kamyonlar yakılmış. Çok zor zamanlar geçirdim.

‘Kelimeler kifayetsiz’
2,5 yıl çalıştıktan sonra 18 Aralık 2013’te döndüm. 4 ay psikolojik tedavi gördüm ve İzmir Seferihisar’da çalışmaya başladım. Burada havai fişek atıldığında bile yerimden sıçrıyorum. Silah sesine dayanamıyorum. Kendimi sığınağa girecek gibi hissediyorum. Bazen yaşadıklarımız anlatılamıyor, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Benden de çok şey gitti. 100 kişiyle konuşsanız böyle yerlerde 3 sene çalışmış, 99’unun psikolojisi kesinlikle bozuktur.”