Gündem 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okullar tatil mi?

1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okullar tatil mi?

29.04.2019 - 09:19 | Son Güncellenme:

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı için geri sayım başladı. Dünya genelinde işçi ve emekçiler tarafından kutlanan bu anlamlı gün öncesi milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli için 1 Mayıs'ta okullar tatil mi ve 1 Mayıs resmi tatil mi sorularını cevaplandırdık...

1 Mayıs resmi tatil mi 1 Mayısta okullar tatil mi

1 Mayıs'ta okullar tatil mi sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırılmaya devam ediyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dünya çapında birçok ülkede resmi tatil olarak kutlanıyor. Türkiye'de ilk kez 1923 yılında kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı 22 Nisan 2009'da TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

Haberin Devamı

1 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ TATİL Mİ?

Öğrenciler ve çalışanların merakla sorguladığı 1 Mayıs tatil mi sorusunun yanıtı belli oldu.

1 Mayıs Çarşamba günü okullar ve kamu kurumları resmi tatil.

TARİHÇE

İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler.

1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Şikago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüdü. O dönemde Luizvil'deki parklar, siyahlara kapalıydı. İşçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park'a girdi. Her eyalet ve kentte, siyah ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, 'Böylece ön yargı duvarı yıkılmış oldu' şeklinde yorumlanmıştı.