Gündem 1 milyon liraya çöp ev aldılar!

1 milyon liraya çöp ev aldılar!

28.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Londra’da yaşayan Koç kardeşler 1 milyon 322 bin lira verip aldıkları evin içine girince şoke oldu. Evin içinde 40 yıl boyunca toplanıp istiflenmiş çöp yığınıyla karşılaşan kardeşler çareyi temizliğe girişmekte buldu...

1 milyon liraya çöp ev aldılar

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Mehmet ve Abbas Koç kardeşler 450 bin sterlin (1 milyon 322 bin lira) ödedikleri bir evi, içini hiç görmeden satın aldı. Londra’nın kuzeyindeki evi bir açık artırmada satın alan kardeşlerden Mehmet Koç (33) eve ilk giren kişi oldu. Koç eve adım attığında içeride 40 yıldır biriken eşya ve çöp yığınına rastladı.

Yaşlı çift barınakta
Evin eski sahiplerinin yaşlı bir çift olduğu belirtildi. Koç, “Kabus gördüğümü sandım. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Evin durumunu gördüğümüzde, ‘Bunu nasıl temizleyeceğiz’ diye düşündük. Şoke olmuştuk. Evde eskiden yaşayan çift için de üzüldük. Evde elektrik, su ve ısıtma da yoktu” dedi. 4 katlı ve 10 odalı evde onlarca kitap, oyuncaklar, kıyafetler, hasar görmüş mobilyalar ve eski gazeteler göze çarptı. Çiftin 70’li yaşlarında oldukları ve 1960’lı yıllardan bu yana evde yaşadıkları belirtildi. Koç, “Evi satın almadan önce görmeye geldik ama içinde yaşayan çift girmemize izin vermedi” diye konuştu. Kardeşler çöpleri taşıması için araç ayarladıklarını söyledi. Polis ise ‘çöp evin’ bir yıl önce fark edildiğini, çiftin de barınağa yerleştirildiğini belirtti.