Gündem 10 aylık Aybüke camide dondu

10 aylık Aybüke camide dondu

06.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te dün sabah 06.30 sıralarında, Horhor Cadesi’nde özel bir hastaneye giden Canan A., 10 aylık torunu Aybüke’nin donarak öldüğünü söyledi.

10 aylık Aybüke camide dondu

Hastane yönetiminin haber vermesi üzerine Cinayet Büro Amirliği olayla ilgili soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında annesi Feride A. ile anneanne Canan A. gözaltına alındı.

Haberin Devamı


Anne ve anneanne gözaltında

Yapılan sorgulamada, Feride A’.nın bebeğin başkasıyla evli Alaattin K.’dan olduğunu söylediği öğrenildi. Feride A., birlikteliğin ortaya çıkmasının üzerine kendi ailesi ve Alaattin K.’nin ailesinin bebeğe sahip çıkmadığını söyledi. Babanın bulunması için de çalışma başlatıldı. Anneanne Canan A., ise bebeğe sahip çıktığı için kendi ailesi tarafından dışlandığını belirtti. Canan A., komşularının yardımıyla Aybüke ile birlikte sokakta yaşamaya başladığını, bazı geceleri hastanelerin acil servislerinde geçirdiğini anlattı. Olay gecesi kalacak yer bulamayınca bir camiye sığınan Canan A.’nın sabah kalktığında torununun hareketsiz ve yüzü mor olarak yattığını görerek yakındaki bir özel hastaneden yardım istedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Batman’ın Yeniköy kırsalında çadırda kalan Suriyeli ailenin 4 aylık bebeği önceki gün donarak öldüğü iddia edildi.

Kömür sobası bir can aldı
- Adana’nın Seyhan ilçesine ailesiyle yaşayan Cengizhan Kuddar (15), aşırı soğuklar nedeniyle gece uyuyamayınca oturma odasındaki kömür sobasının kovasını odasına koydu. Sabah oğlunu uyandırmak amacıyla odasına giren anne, Cengizhan’ı yatağında hareketsiz halde buldu. Hastaneye kaldırılan Cengizhan, kurtarılmadı.
- Siirt’in Kurtalan ilçesinin Atabağı Beldesi’nde oturan Ramazan Azun (74) da önceki akşam odasında yaktığı sobadan sızan gazdan zehirlendi. Çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan Azun, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
- Samsun’un Bafra ilçesinde önceki gün kaynar su doldurduğu sıcak su torbasını vücuduna tutarak yatan evli ve iki çocuk annesi Hülya Çelik (54), torbanın patlaması ile haşlandı. Vücudunda yanıklar oluşan Çelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitridi.
Makam aracı seferberliği
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu kapanan mahallede oturan Emine Ayaz (26), doğum sancıları başlayınca kaymakam Vural Karagül’ün makam aracıyla hastaneye ulaştırıldı. Doğum sancıları başlayan Behire Aloğlu’nu da belediye ekipleri hastaneye ulaştırdı.