Gündem 110 bin sinemaseveri ağırladı

110 bin sinemaseveri ağırladı

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

5-16 Nisan tarihleri arasında yapılan 38. İstanbul Film Festivali, ek seanslarla 13 günde 8 sinema salonunda 469 seansta 45 ülkeden 175 uzun metrajlı, 11 kısa filmi sinemaseverlerle buluşturdu.

110 bin sinemaseveri ağırladı

Festivalide, film gösterimlerinin yanı sıra 6 festival sohbeti, 1 anma, 1 özel festival konseri, 1 sergi ve birçok özel etkinlik gerçekleştirildi. 38. İstanbul Film Festivali gösterimlerini 110 bini aşkın izleyici takip etti. Festival kapsamındaki 89 gösterim film ekiplerinin ve konukların katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

15 bin öğrenci

Festival bu yıl da sinemacıları, film eleştirmenlerini ve sinemaya gönül verenleri 6 festival sohbeti ve 1 anma ile bir araya getirdi. Öğrencilerin kültür sanata erişimini kolaylaştırmak için tasarlanan “Film Festivali Hafta İçi Gündüz Seansları Öğrenci Hamiliği Projesi” kapsamında, festival hamilerinin desteğiyle 12 gün boyunca 15 bin öğrenci, yalnızca 2 TL karşılığında film izledi. İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” usta yönetmen Şerif Gören’e, “Sinema Onur Ödülleri” ise Göksel Arsoy ve Selda Alkor’a verildi. Festivalin “Sinema Emek Ödülü” ise akademisyen Jak Şalom’a verildi. 38. İstanbul Film Festivali’ne aralarında Lynne Ramsay, Nadav Lapid, Moe Dunford, Barbara Miller, Gaspard Ulliel, Philippe Lesage ve Catherine Corsini’nin de bulunduğu dünyanın dört bir tarafından 180’in üzerinde yönetmen, oyuncu ve senarist konuk oldu. Festivale ayrınca 320’nin üzerinde yapımcı, festival direktörü, programcı vb. sinema endüstrisi profesyonelleri katıldı. Ödül alan filmler 500 bin TL’nin üzerinde para ödülüyle desteklendi.