Gündem 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlu Olsun

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlu Olsun

12.05.2018 - 16:35 | Son Güncellenme:

Sağlık sistemimizin kanatsız melekleri hemşirelerimizin Dünya Hemşireler Gününü kutlarız. İşte hemşireler gününün anlamı ve hemşire yakınlarınızla paylaşabileceğiniz en güzel mesajlar

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlu Olsun

Bir meslek olarak hemşirelik

Haberin Devamı

Hemşireler, hastaların tedavilerinde yardımcıdırlar. Bu meslek için sabırlı, özverili ve dikkatli olmak gibi özelliklere sahip olunması gerekmektedir. Çünkü hastaları iyileştirmek, onların problemlerine çözüm sunmak ve gerektiği zaman gece geç saatlere kadar onların başında nöbet tutmak, sağlıklarını tehdit eden en ufak bir noktada koruyucu rol üstlenmek sabır, özveri ve dikkat olmadan yapılabilecek türden işler değildir. Hastane koşulları altında ilgilenmek zorunda kaldıkları kişiler sadece hastalar değildir. Yer yer hasta yakınları ile de ilgilenmek zorunda kalabilmektedirler. Söz konusu hastane koşulları bazen hemşireler için ciddi sorunları da meydana getirebilmektedir. Bu sorunların çözümüne yönelik çeşitli öneriler sunulmakla beraber 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nde hemşirelerin problemleri için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Haberin Devamı

12 Mayıs neden Dünya Hemşireler Günü?

Bazı ülkelerde haftaya yayılan bu gün ülkemizde tek bir gün olarak gerçekleşmektedir. 1974 yılının Mayıs ayından itibaren resmi olarak kutlanan bu günün hemşirelere adanması ise kolay olmamıştır. ABD'nin Sağlık Bakanlığında görevli Dorothy Sutherland, bu günün resmi olarak kutlanan bir gün olması için özel çaba sarf etmiştir. Yaşadığı yıllarda dönemin başkanı olan Dwight D. Eisenhower ile bu doğrultuda çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiştir. Fakat görüşmelerden olumlu yanıt alamamıştır. Daha sonraki yıllarda da bu konuda bazı insanlar girişimde bulunmuş fakat yine olumsuz yanıtlarla geri dönmek zorunda kalmışlardır. 1974 yılına gelindiğinde Uluslararası Hemşireler Konseyi, Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs'ı hemşirelere adamıştır.

Florence Nightingale kimdir?

Florence Nightingale, Kırım Savaşı sırasında gece gündüz demeden, büyük bir fedakârlık ve özveri örneği göstererek birçok askerin tedavisini üstlenen bir hemşiredir. Savaştan sonra mesleğine yaptığı katkılardan ve aydınlattığı hayatlardan dolayı kendisine "lambalı kadın" denmiştir. Aynı zamanda istatistik ve grafik konularına hâkim, tıp alanında eserleri olan bir yazardır. Onun doğum gününün, Dünya Hemşireler Günü olarak kutlanmasını sağlayan asıl özelliği ise modern hemşirelik hareketinin kurucusu kimliğidir.

Haberin Devamı

Hemşirelik günü mesajları

Sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi haline gelen hemşirelerimizin Hemşireler Günü kutlu olsun.

Tıp dünyasının beyaz meleklerinin Hemşireler Günü kutlu olsun...

Maddi ve manevi zorluklarla beraber her türlü olumsuz koşulda ülkemizin her yerinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden her türlü özveri ve gayreti göstererek mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü’nü” kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

Sağlık sektörünün en zor görevlerinden birini üstlenen hemşirelerin, hemşireler günü kutlu olsun...

"Önce insan" diyerek yola çıkan tüm özverili, fedakâr ve sabırlı hemşirelerin Hemşireler Günü kutlu olsun...

Hayatımız ve sağlığımız için emek harcayan hemşirelerimizin Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası kutlu olsun.

Fedakarlık, özveri, merhabetin şifa eli hemşirlerimizin her daim mutlu olmaları dileğiyle.