Gündem 15 Suudi aynı saatlerde başkonsolosluktaydı

15 Suudi aynı saatlerde başkonsolosluktaydı

07.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna geldikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

15 Suudi aynı saatlerde başkonsolosluktaydı

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre ise, evlilik işlemleri için 2 Ekim Salı saat 13.12’de Suudi Arabistan Başkonsolosluğundaki randevusuna giden Kaşıkçı’nın (Jamal Ahmid H. Khashoggi) Başkonsolosluktan çıkmadığı tespit edildi. Ayrıca bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının da 2 uçakla İstanbul’a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları belirlendi. Suudi vatandaşların daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndükleri tespit edildi. Emniyet yetkilileri soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bu çerçevede yürütüyor. Kaşıkçı’nın Başkonsolosluğa girdiği saatle, nişanlısının kendisinden haber alamadığını bildirdiği süre zarfında, Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna yapılan tüm giriş çıkışlar da emniyet tarafından inceleniyor.

Haberin Devamı

Olaya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Danışmanı Yasin Aktay, “ABD’de yaşayan gazeteci, Suudi makamları tarafından Türkiye’den talep edilen bir suçlu değildi. Gazetecinin Interpol’e bildirilmiş bir arama kaydı bulunmuyordu. Anormal bir yol, içi görünmeyen arabalarla çıkarılmış olabileceğidir. Veya elimizde kalan tek ihtimal, Kaşıkçı’nın hâlâ konsoloslukta tutulduğudur. Suudi Arabistan makamları ise tam tersini söylüyor ama durumu izah edemiyorlar” ifadelerini kullandı. - AA