Gündem ‘15 Temmuz’la ilgili 41 kamu davası açıldı’

‘15 Temmuz’la ilgili 41 kamu davası açıldı’

04.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yeni adli yıl açılış töreni, C kapısı girişindeki Atrium alanında gerçekleştirildi.

‘15 Temmuz’la ilgili  41 kamu davası açıldı’

Açılışa, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı. Şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz da yeni adli yılın açılış töreninde yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni adli yılın toplumsal barış getirmesini temenni ettiğini dile getirerek, 16 Temmuz’da HSK kararıyla Yargıtay’a seçilen meslektaşlarına da yeni görevlerinde başarılar diledi. Fidan, “Terör yargılamalarıyla ilgili 41 kamu davası açılmıştır. Açılan bu kamu davalarından 34’ü yetkili ağır ceza mahkemelerimiz tarafından karara bağlanmış, çoğunluğu üst rütbeli 789 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve diğer hürriyeti bağlayıcı cezalara çarptırılmışlardır” dedi.

Haberin Devamı

Fidan, “Darbe girişimine katıldığı tespit edilen SAT Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Havacılık ve Hava Harp Okulu mensubu sanıklar ile Atatürk Havalimanı’nın işgali girişimine katılan sanıklar hakkında açılan kamu davalarının yargılamaları yetkili ağır ceza mahkemelerinde devam etmektedir” diye konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de törende yaptığı konuşmada “Adalet çok klasik tanımıyla her şeyi yerli yerine koymaktır. Adalet eşit davranmak değil, insanlara hak ettiği şekilde muamele etmektir” dedi. l İSTANBUL AA