Gündem 15 Temmuz'da bankalar, eczaneler ve PTT açık mı? 15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuz'da bankalar, eczaneler ve PTT açık mı? 15 Temmuz resmi tatil mi?

14.07.2019 - 22:21 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü için heyecan dorukta. Milyonlarca vatandaşımız bu önemli günde şehitlerimizi anacak. Peki 15 Temmuz'da bankalar, eczaneler ve PTT açık mı ve 15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuzda bankalar, eczaneler ve PTT açık mı 15 Temmuz resmi tatil mi

BANKALAR VE PTT ÇALIŞACAK MI?

Haberin Devamı

15 Temmuz'da kamu kuruluşlarının yanında bankala da çalışmayacak. Edinilen bilgiye göre 15 Temmuz'da sadece büyük PTT şubeleri açık olacak, diğerleri kapalı olacak.

ECZANELER AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olmaktadır;

Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz'un resmi tatil olması, TBMM tarafından kabul edildi. İşte, o kanun;

Haberin Devamı

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edilecektir" ifadesini gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hükümet adına yaptığı konuşmanın ardından, Görüşülen ve kabul edilen teklifle Kazan ilçesinin adı “Kahramankazan” olarak değişti. Ayrıca 15 Temmuz günü, “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak resmi tatil ilan edildi.