Gündem 16 yaşındaki çocuğa AIDS bulaştırdı

16 yaşındaki çocuğa AIDS bulaştırdı

08.12.2011 - 16:28 | Son Güncellenme:

Adana’da rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede kanında HİV virüsüne rastlanan 16 yaşındaki gencin ifadesi üzerine para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği belirtilen bir kadın gözaltına alındı.

16 yaşındaki çocuğa AIDS bulaştırdı

Sürekli halsizlik ve ağrılar yaşadığı için Adana Devlet Hastanesinde muayeneye giden B.P’den (16) alınan kan örneğinde HİV virüsü tespit edildi. Görevlilerin haber verdiği hastane polisi durumu Ahlak Büro Amirliği ekiplerine bildirdi. Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen B.P’nin ifadesinde bir yıl önce Meryem Ö. (51) ile ilişkiye girdiğini söylediği öğrenildi.

B.P’nin, "Yanımda iki arkadaşım daha vardı. Arabayla Menekşe Köyü’ne gittik ve burada para karşılığında cinsel ilişkiye girdik. Onun dışında başka kimseyle birlikte olmadım" şeklindeki ifadesinin ardından polis ekipleri Meryem Ö’yü küçük yaşta çocukla ilişkiye girmesinden dolayı "Cinsel istismar" suçundan gözaltına aldı.

Zührevi Hastalıkları Hastanesinde kontrolden geçirilen Meryem Ö’nün HİV virüsü taşıyıp taşımadığının raporun ardından belirleneceği bildirildi.

Gözaltındaki Meryem Ö, adliyeye sevk edildi. Zanlıyı Adliyeye götüren kadın polisin, plastik eldiven taktığı gözlendi.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Meryem Ö’nün test sonuçları çıkana kadar gözetim altında tutulmasına karar verildi.