Gündem 2017 Ramazan iftar menüsü! - Bugün iftarda ne pişirsem?

2017 Ramazan iftar menüsü! - Bugün iftarda ne pişirsem?

08.06.2017 - 12:49 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı içerisinde iftar menüleri vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Gün boyu oruç tutan vatandaşlar iftar'da ne pişirsem sorusuna yanıt arıyor. İşte 10 Haziran Cumartesi gününe özel en kolay yemek tarifleri ve iftar menüsü...

2017 Ramazan iftar menüsü - Bugün iftarda ne pişirsem

Ramazan ayının 15. gününü geçirdiğimiz 10 Haziran Cumartesi gününe özel en kolay yemek tariflerini ve iftar menüsünü sizin için derledik. Ramazan ayının başlaması ile birikte bugün ne pişirsem sorusuna yanıt arayan binlerce ev hanımı için kolay yemek tarifini sizler için derledik. İşte 10 Haziran Cumartesi gününe özel en kolay iftar menüsü ve tarifleri...

Haberin Devamı

14. Gün Ramazan İftar Menüsü

Köfteli Erşite Çorbası Tarifi

Tas Kebabı Tarifi

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Çeşnili Yoğurt Tarifi

Cevizli Sarma Baklava Tarifi

Köfteli Erişte Çorbası İçin Malzemeler:

200 gr kıyma,
1 çay bardağı ev eriştesi,
5 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı salça,
4 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 yumurta sarısı,
Yeterince et suyu ya da su,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Kuru nane,
Un.

2017 Ramazan iftar menüsü - Bugün iftarda ne pişirsem

Köfteli Erişte Çorbası Yapılışı

Bir kabın içerisine kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip yoğuralım. Minik köfteler yapalım ve hafif unlanmış bir tepsiye koyalım.
Tepsiyi sağa ve sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencere içerisine su koyalım ve kaynatalım. İçerisine erişteleri ilave edelim. Erişteler yarı piştikten sonra içine köfteleri ilave edelim. Bir kabın içerisine yumurtanın sarısını ve yoğurdu koyup iyice çırpalım. Çorbayı ateşten almamıza 5 dk kala karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak çorbamızın içine ilave edelim. Tuzu ilave edelim 5 dk daha kaynatıp çorbamızı ocaktan alalım. Tava içerisine sıvı yağ ve salçamızı koyalım ve birkaç dakika kavuralım. Yaptığımız çorbadan 1 kepçe alıp ilave edelim ve karıştıralım. Çorbanın içine dökelim. Üzerine nane ve kırmızı pul biber serpelim.

Haberin Devamı

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler:

Yarım kilo kuşbaşı et (kuzu ya da dana),
1-2 adet sivri biber,
2 adet domates,
2 adet soğan,
1 yemek kaşığı salça,
2 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Karabiber,
Tuz,
1 su bardağı su.

2017 Ramazan iftar menüsü - Bugün iftarda ne pişirsem

Tas Kebabı Yapılışı

Tencereye kuşbaşı etleri koyup, kapağını kapatalım ve orta ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Soğanları, sarımsakları ince ince doğrayalım. Sivri biberleri, domatesleri küp şeklinde ince ince doğrayalım.
Başka bir tencereye zeytin yağını, soğanları, sarımsakları koyalım ve kavuralım. Domatesleri, sivri biberleri ilave edelim ve kavuralım.
Sonra salçayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavuralım. Daha sonra kuşbaşı etleri, suyu, tuzu, karabiberi ilave edelim ve kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.(suyunu çekerse bir çay bardağı su ekleyelim ayrıca fazla sulu olmamasına dikkat edelim) Tas Kebabımızı sade olarak ya da patates kızartması eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:

300 gr bulgur,
3 adet domates,
1 adet soğan,
Tuz,
Su ya da et suyu(sıcak olacak),
Sıvı yağ ya da tereyağı.

2017 Ramazan iftar menüsü - Bugün iftarda ne pişirsem

Domatesli Bulgur Pilavı Yapılışı

Bir kabın içinde bulguru yıkayalım ve suyunu süzelim. Domatesleri ve soğanı küp şeklinde ince ince doğrayalım. Tencereye sıvı yağı, soğanı koyalım ve kavuralım. Daha sonra domatesleri ilave edelim ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Üzerine bulguru, tuzu ilave edip, karıştıralım. Bulgurların üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edelim.
İlk önce kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Çeşnili Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler:

2 su bardağı süzme yoğurt,
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz,
1/2 demet dereotu (ince doğranmış),
1 çay kaşığı kekik,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Zeytinyağı,
Tuz.

Haberin Devamı

2017 Ramazan iftar menüsü - Bugün iftarda ne pişirsem

Çeşnili Yoğurt Yapılışı

Bir kabın içine zeytin yağı hariç tüm malzemeyi koyalım ve güzelce karıştıralım. Hazırladığımız karışımı kaşık yardımıyla servis tabağına top top koyalım. Üzerine zeytinyağı gezdirelim.
Çeşnili Yoğurdumuz servise hazır. Afiyet olsun.

Cevizli Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler:

1 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
İçi İçin:

250 gr iri çekilmiş ceviz.
Şerbeti İçin:

6 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
1/2 limon suyu.
Üzeri İçin:

150 gr tereyağı,
Ceviz içi.
Açmak İçin:

Buğday nişastası.

2017 Ramazan iftar menüsü - Bugün iftarda ne pişirsem

Cevizli Sarma Baklava Yapılışı

Bir kabın içine un hariç diğer malzemeleri koyalım ve iyice karıştıralım. Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğuralım. Hamurdan 25 adet küçük beze hazırlayıp, üzerlerini nemli bir bezle örtelim ve 15 dakika dinlendirelim.

Şerbeti için: tencereye toz şekeri, suyu koyalım ve 10-15 dakika kaynatalım. İçine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Hazırladığımız bezeleri bol nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açalım. 12 adet açılmış bezeyi üst üste koyup, yufkadan daha büyük olacak şekilde açalım. Üzerine bol miktarda ceviz serpip, rulo şeklinde saralım. Daha sonra 3 cm genişliğinde dilimleyip, yan çevirerek fırın tepsisine dizelim.( kalan bezlere de aynı işlemi uygulayalım) Tavaya tereyağını koyalım ve eritelim. Tatlıların üzerine tereyağını sürelim ve üzerlerine birer adet ceviz yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Tatlılarımızı fırından çıkarır çıkarmaz şerbeti üzerlerine dökelim. Cevizli Sarma Baklavamız şerbeti iyice çektikten sonra, servis yapalım. Afiyet olsun.