Gündem 2017 yılı emekli zammı detayları!

2017 yılı emekli zammı detayları!

15.12.2016 - 09:24 | Son Güncellenme:

Emekli zammı son zamanlarda hem yayın organlarında sıkça gündeme gelen hem de memurların özellikle takip ettiği bir durumdur. Emekli zamları yaklaşık 3 Ocak tarihinde açıklanacak ve bununla beraber ardından 15 Ocak tarihinde memurlar bu zamlı maaşlardan yararlanabileceklerdir. 15 Ocak ta zamlı maaşlarını alacak olan memurlar o günü heyecanla beklemekteler.

2017 yılı emekli zammı detayları

Ülkemiz yılın zamanlarından yeni yıla geçi yapmak için gün sayarken yapılan zamlar da gün geçtikçe değişiyor. Her yıl kulaklar Maliye Bakanının açıklayacağı karar da olsa da bu sene haber erken geldi Maliye Bakanının açıklamasına göre zamları ayarlayan komisyonun toplandığına ve hemen hemen her sektördeki vatandaşa hizmet verirken u hizmet kalitesini yüksek bir yerde tutmayı amaçlamıştır. İnsanlar artık zam haberini duysalar da pek mutlu olmamakta. Çünkü yaşam koşulları da yapılan zamlarla beraber hızlı bir şekilde büyüyor ve zorlaşıyor. Özellikle çocuklu aileler sık sık bu durumu yaşıyorlar. Emekli maaşı kişinin belli standarda göre belirlenen günlük olarak verdiği emeğin karşılığı olarak bilinmektedir. İnsanlar artık emekli zamlarından memnun değiller.

Haberin Devamı


Emekli Zammı İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.


Çünkü özellikle büyük şehirde yaşayan insanların ulaşımı için bile büyük paralar harcanması gerekmektedir. İstanbul'da herkes bir iş olmadığı için her zaman böyle bir fırsatı yakalama şansı bulmayabilirler. Ancak emekli zamları giderek yavaşta olsa bir artış göstermektedir. Yılın son zamanlarına doğru da bu konu hakkında oldukça sık söylentiler vardır. Ancak Maliye Bakanının ilgili komisyonun sonuçlarına göre yaptığı zam şimdiden belli oldu diyebiliriz. Emekli ücret zammı genel olarak son altı ayın enflasyonuna bakılıp yapılmaktadır. Bu altı ayın enflasyonuna göre zam yapılır ya da yapılmaz. Ancak normal yılbaşından sonra devreye girmesi beklenen vergilerin aralık ayından itibaren uygulanmaya başlanmasıyla beraber bu ayın enflasyon oranının yüksek olabileceği ihtimali her zaman vardır. Bu nedenden dolayı memurlar mümkün olduğunca bu durumdan etkilenmemelidir. Emekli zamları alışmaları esnasında memur standart bir yaşam tarzı dürdüğü öne sürülerek böyle bir ücret karşımıza çıkmıştır. Yediden yetmişe birçok kişiyi bu zamlar etkilemektedir Çünkü bu zamların Emekli zammı ile ilgili Maliye Bakanının açıklaması ise farklı zamanlarda emekli olan kişilerin eşit parayı alabilmeleri için de farklı bir düzen getirileceğini de duyurdu. Bu konuda kimsenin hakkının yenmeyeceğini belirten Maliye Bakanı ilgili komisyonun bu konuyla da bilhassa ilgileneceğini belirtti. Herkesin emekli zamları bağlı olmuş olduğu kuruma göre değişmektedir. Bu nedenden dolayı herkesin emekli zamları da aynı oranda olmayabilir. Bağlı olmuş olduğunuz kurumların sizlerin çalışırken sizlerden aldığı primle de ilgisi olan emekli zamlarının oluşacağı zaman asıl baz alınan konu elbette ki enflasyon oranlarıdır. Enflasyon oranlarının bu yıl oldukça kötü olduğunu söyleyen yetkiler bu yılın son ayında her ne kadar çalışmalara başlatılsa da bunun yeterli olmayacağını da söylemeyi ihmal etmemektedir. Bu konuyla ilgili çalışma yapan komisyonun net açıklaması birlikte ı-o ay içerisinde emekliler yeni maaşlarını çekebilecekler