Gündem 2017 yılında memur zammı ne kadar olacak?

2017 yılında memur zammı ne kadar olacak?

14.12.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

2017 yılında Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personellerinin alacakları memur maaşını belirleyecek memur zammı oranları belli oldu. Her yıl olduğu gibi 2017 yılında da memur zammı uygulamaları 2 dönem halinde uygulanacak. Milyonlarca kamu personeli devletin 2017 yılı memur zammı oranlarını büyük bir heyecanla bekliyor.

2017 yılında memur zammı ne kadar olacak

Modern toplum yaşantısı çerçevesinde devletin vatandaşlara kamu hizmetleri sunabilmesi ve işleyişini sürdürebilmesi için çeşitli kamu kurum ve kuruluşları bulunmaktadır. Tüm dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de bu kamu kurum ve kuruluşlarında memur sınıfında olan vatandaşlar görev alarak, devletin kamu hizmet ve uygulamalarını vatandaşlara ulaştırır ve devlet işleyişini sağlar. Bu çerçevede de yine dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de her yıl sonunda gelecek yıla yönelik olarak devlet memurlarına yönelik olarak zam uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de 2017 yılına yönelik olarak memur zammı oranları 2016’nın bu son günlerinde belirlendi.

Haberin Devamı


Memur Zammı İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de ekonomik alanda 2016 yılında beklenen tahminlere ve alınan sonuçlar, 2017 yılı öngörüleri, ekonomik kaynaklar ve devlet ihtiyaçları gibi pek çok ekonomik etken çerçevesinde devlet tarafından her sene olduğu gibi 2017 yılına yönelik olarak da memur zammı uygulamalarının hangi oranlarda olacağı belirleniyor. Türkiye genelinde her bir kamu kurum ve kuruluşunda görevli olan kamu personellerinin yararlanabilecekleri bu 2017 yılı memur zammı oranları ile devlet memurlarının 2017 yılı içerisindeki Türkiye ekonomik durumu ve yaşam ihtiyaçları çerçevesinde daha modern ve daha konforlu bir yaşam sürdürebilmeleri sağlanması amaçlanıyor.

Türkiye’de her yıl gelecek yıla yönelik olarak uygulanacak kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personellerinin memur maaşlarının ne kadar olacağını belirleyecek olan memur zammı oranlarının ne kadar olacağının belirlenmesi o yıl bitine kadar belirlenmektedir. Bu çerçevede de Türkiye’de pek çok alandaki kamu uygulamalarında olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan kamu personellerinin memur maaşlarına yönelik olarak da uygulanan memur zammı uygulamaları bir yıl içerisinde 2 dönem halinde uygulanmaktadır. Bu kapsamda devlet tarafından kamu görevlilerinin maaşlarına yönelik olarak zam uygulamaları ocak ve haziran ayı dönemini kapsayan 1. 6 aylık dönem ve temmuz ve aralık ayı dönemini kapsamına alan 2. 6 aylık dönem şeklinde uygulanmaktadır.

Bu çerçevede de 2017 yılının 1. 6 aylık dönemi ve 2. 6 aylık dönemi için kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu çalışanlarının maaşlarına yönelik olarak uygulanacak memur zammı oranları şimdiden açıklanmış durumda. Böylelikle Türkiye genelindeki her bir kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu çalışanlarının ocak ayı memur maaşlarında da 2017 yılı 1. 6 aylık döneme yönelik olarak belirlenmiş olan %3 oranındaki memur zammı yansıtılacak. 2017 yılı içerisinde kamu çalışanları temmuz ayında da %4 oranında olacak şekilde belirlenmiş olan memur zammı ile daha yüksek maaş alabilme şansına sahip olabilecek. Bunun yanı sıra 3 ocak 2017 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olacak enflasyon rakamları çerçevesinde kamu çalışanlarının maaşlarına yönelik olarak memur zammı dışında enflasyon zammı uygulaması da gündemde yer alıyor.