Gündem 2018 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Öğrencilere önemi duyuru!

2018 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Öğrencilere önemi duyuru!

08.10.2018 - 12:18 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuruları için geri sayım devam ediyor. Bu yıl KYK burs başvurusu yaoacak binlerce öğrencinin hakkında araştırma yaptığı KYK burs başvuruları öncesi herkesin kulağı Kredi Yurtlar Kurumu'nda. Peki 2018 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? İşte bu sorunun cevabıyla ilgili detaylar ve öğrencilere yapılan uyarının ayrıntıları...

2018 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak Öğrencilere önemi duyuru

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için maddi destek görmek isteyen üniversite öğrencileri arayışa geçti. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınacak olan KYK burs başvuruları için tarih belli oldu mu? Ayrıca KYK bursu alan ve YÖKSİS'te pasif olan öğrenciler için, Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi internet sitesinden duyuru yapıldı. İşte üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren o duyuru...

KYK BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Haberin Devamı

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. KYK burs-kredi başvuruları başladığında, haberimizin içeriğinden detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE ZAMAN ÖDENİR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

YÖKSİS’TE PASİF OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Sorgulama esnasında öğrenim bilgileri pasif olarak görülen öğrencilerin burs/öğrenim kredisi ekim ayı itibarıyla kesilecektir.

Bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmesi gerekmektedir. Öğrenim bilgileri YÖKSİS’te yeniden aktif olan öğrencilere kasım ayında 2 aylık (ekim-kasım) burs/öğrenim kredisi ödemesi yapılacaktır.

KYK 6. YEDEK YURT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!