Gündem 2019 Asgari Geçim İndirimi ne kadar oldu?

2019 Asgari Geçim İndirimi ne kadar oldu?

25.12.2018 - 21:03 | Son Güncellenme:

2019 yılı AGİ ücreti belli oldu. Asgari ücretle beraber açıklanan AGİ ile ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını haberimiz içinde derledik. Peki AGİ ne kadar oldu ve AGİ'ye yüzde kaç zam geldi?

2019 Asgari Geçim İndirimi ne kadar oldu

Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ile ilgili beklenen açıklama yapıldı ve AGİ zammı belli oldu. Peki 2019 yılından itibaren maaşlara yansımaya başlayacak olan AGİ zammı ne kadar? İşte AGİ zammına ilişkin tüm detaylar!

Haberin Devamı

Asgari ücretin belli olmasından sonra AGİ ücreti de en düşük 191.85 TL oldu.

Evli ve 3 çocuklu bir asgari ücretli geçim indirimi avantajı ile 2 bin 155 lira maaş alacak.

AGİ (ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ) NEDİR?

AGİ’nin açılımı asgari geçim indirimi demektir. İşçinin kendisi ile beraber bakmakla yükümlü olduğu kişiler için verilen indirimdir. Kişinin medeni durumuna göre, sahip olduğu çocuk sayısına göre miktarda farklılık gösterebilir. 16 yaşından itibaren sigortalı çalışan insanların asgari geçimini sağlayacak kısmın hesaplanıp, toplam gelirden çıkarılması ile vergiden muaf bırakılmasıdır. AGİ’yi işveren vermez. Tüm AGİ ödeneklerini devlet yapar. Ancak işverenin vergisinden düşürülür.

AGİ NASIL HESAPLANIR?

Haberin Devamı

AGİ, geçerli sayılan asgari ücret üzerinden yıllık brüt tutarına yıllık;

-İşçi için yüzde elli,

-Eşi için yüzde on, (eşi çalışmıyor ise)

-Çocuk başına yüzde yedi buçuk indirim (ilk iki çocukta uygulanan yüzde daha fazladır) uygulanır. Bulunan gelir 12’ye bölünür. Her ay ödenir.