Ramazan 2022 Kadir Gecesi Tarihi belli oldu! Ne Zaman İdrak Edilecek? Kadir Gecesi Hangi İbadetler Yapılır?

2022 Kadir Gecesi Tarihi belli oldu! Ne Zaman İdrak Edilecek? Kadir Gecesi Hangi İbadetler Yapılır?

26.04.2022 - 22:19 | Son Güncellenme:

Kadir Gecesi tarihi ve önemi hakkında aramalar başladı. Mübarek oruç ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi ne zaman? Ramazan ayının en önemli gecesi olan Kadir Gecesi için kısa bir süre kaldı. Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının 27. gecesinde idrak edilir. İslam alemi için büyük anlam ve önem taşıyan Kadir Gecesinde dualar, tövbeler edilir, namaz kılınır. Bin aydan daha hayırlı olan gece olarak bilinen Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? 2022 Kadir Gecesi tarihi, önemi ve dua detayları haberimizin devamında...

2022 Kadir Gecesi Tarihi belli oldu Ne Zaman İdrak Edilecek Kadir Gecesi Hangi İbadetler Yapılır

2022 Ramazan Ayı Kadir Gecesi ne zaman sorusunun yanıtı her sene olduğu gibi bu sene de Diyanet tarafından verilmektedir.

Geçmiş zamanlarda Kadir Gecesi günü gökyüzü ile ilgili bazı alametler ve işaretler hakkında bilgiler verilmiştir.

"O gece gökyüzü parlak ve bulutsuz olur. Hava ne soğuktur ne de sıcak, latîf olur. O gecenin sabahında güneş ziyâsız (solgun) olarak doğar. Kadir Gecesi, içerisinde Kur'ân-ı Kerîm indirilen mübârek gecedir."

Dolayısıyla Kadir Gecesi ne zaman ve hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız denmiştir.

Haberin Devamı

2022 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Bu yıl Kadir Gecesi, 27 Nisan Çarşamba günü idrak edilecektir.

(Çarşamba gününü, Perşembeye bağlayan gece)


KADİR GECESİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan özelliklerin başında, Allah’ın kullarına merhametinin en büyük nişanesi olarak indirilen ve 14 asırdır insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gece indirilmiş olması gelmektedir. Rabbimizin, “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.” (Kadir, 1) ayetiyle beyan ettiği üzere bu gece, yeryüzünün, sözlerin en güzeli, mümin gönüllerin şifası, insanlık için hidayet rehberi, hakikat ve hikmet kaynağı olarak indirilen son vahiyle buluştuğu gecedir.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, Kur’an’la ilişkimizi gözden geçirmek, başta Rabbimiz olmak üzere kendimizle, çevremizle ve bütün kâinatla ilişkilerimizi tevhit, adalet, merhamet ve güzel ahlak üzere yeniden düzenlemek için önemli bir fırsattır.

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

KADİR GECESİ DUASI

Peygamber Efendimiz “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” (Buhârî, İman, 25, 27, 28; Müslim, Müsafi rîn, 173-176) müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” (Tirmizi, Deavat, 84; İbn Mâce, Dua, 5) diyerek dua etmeyi tavsiye etmiştir.

Haberin Devamı

2022 KADİR GECESİ MESAJLARI

Nefsimizi arındıracak, muhabbetimizi dualarla pekiştirecek, kardeşliğimizi devam ettirecek bir gece olması temennisiyle, Kadir Gecemiz mübarek olsun.

O gece ki bin aydan daha hayırlıdır. Kadir geceniz mübarek olsun.

2022 Kadir Gecesi Tarihi belli oldu Ne Zaman İdrak Edilecek Kadir Gecesi Hangi İbadetler Yapılır

Kadir gecesine kavuşturan Allah’ım affedilmeyi de nasip etsin hayırlı Kandiller.

Yedi cehennem sizden uzak sekiz cennet durak olsun. Kadir geceniz mübarek olsun.

Haberin Devamı

Ona açılan eller nasıl boş geri döner. Dua eden kalbin ateşi söner. Kadir gecesidir O herkesi affeder.

Kadir gecesinde hayır dualarıyla sırılsıklam olmanız dileğiyle. Kadir geceniz hayırlı olsun.

Mübarek Kadir Gecenizi kutlar her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

Bu gece hayırlı bir gece yüreklerimiz ibadetle çarpsın gönüllerimiz bir olsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Yüzünden gülücük kalbinden sevgi bedeninden sağlık çevrende dostluk ömründen huzur ve neşe eksik olmasın! Hayırlı Kandiller.

2022 Kadir Gecesi Tarihi belli oldu Ne Zaman İdrak Edilecek Kadir Gecesi Hangi İbadetler Yapılır

Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir gecesini ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar.

Kadir geceniz mübarek olsun! Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin. Hayırlı Kandiller.

Bin geceden hayırlı olan bu gece hürmetine Kuran-ı Kerim’in gönlümüzün nuru olması dileğiyle Kadir Geceniz mübarek olsun.

Bugün ettiğiniz bütün dualar göklere yükselip tek tek kabul olup üzerinize sağanak gibi yağsın inşallah. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Haberin Devamı

Bu geceye şeref ve kıymetinden dolayı Kadir gecesi denmiştir. Çünkü bu gece de yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner.

2022 Kadir Gecesi Tarihi belli oldu Ne Zaman İdrak Edilecek Kadir Gecesi Hangi İbadetler Yapılır


Günler bize dostların güzelliği ile geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi duamız sizlerin sevgisi. Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

İlahi esintilerin kalpleri okşadığı bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Kadir gecenizi kutlarım.

Binlerce çiçek var ama gül başka. Milyonlarca insan var ama dost başka. Milyarlarca gün var ama bugün başka Kadir Geceniz mübarek olsun.

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun yüreğiniz coşsun. Kadir geceniz hayırlara vesile olsun.

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar kâinatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

Haberin Devamı

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç bugün günahlardan olabildiğince kaç bugün en gizli incilerini onun için saç. Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

2022 Kadir Gecesi Tarihi belli oldu Ne Zaman İdrak Edilecek Kadir Gecesi Hangi İbadetler Yapılır


Sade duygular yükselsin göklere yükseklerde hafakan gözlerde yaşlar ona susamış dudaklar kadar açılan eller var. Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için insanlar vardır dostluğu paylaşmak için mübarek günler vardır beraberce kutlamak için Kandiliniz Mübarek Olsun.

Bir damla umut serpilsin yüreğine bin tatlı umut dolsun günlerine hayallerin gerçekleri bulsun bütün duaların kabul Kadir Gecen mübarek olsun!