Gündem 2019 KPSS sınavları ne zaman? ÖSYM belirledi

2019 KPSS sınavları ne zaman? ÖSYM belirledi

05.02.2019 - 11:08 | Son Güncellenme:

KPSS sınavları ne zaman? 2019 ÖSYM sınav takvimi belli oldu. ÖSYM sınav takviminde KPSS sınav tarihlerine de yer verildi. KPSS adayları ise merakla sınav tarihlerini araştırıyor. İşte 2019 ÖSYM takvimi...

2019 KPSS sınavları ne zaman ÖSYM belirledi

KPSS sınavı için başvuruların hangi tarihler arasında alınacağı belli oldu. 2019 yılına girilmesinin ardından bir yılı aşkın süredir KPSS sınavına hazırlanan adaylar KPSS sınav başvurularının ne zaman alınacağını araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS sınav başvuru tarihleri de belli oldu.

Haberin Devamı

KPSS SINAVI İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek, KPSS Alan Bilgisi ve ÖABT sınavları için başvurular 3 -15 Mayıs tarihleri arasında ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. KPSS başvurularını kaçıran adaylar için ÖSYM tarafından geç başvurular 28 Mayıs tarihinde elektronik ortam üzerinden alınacak.

KPSS SINAV TARİHLERİ

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavı 14 Temmuz'da KPSS Alan bilgisi sınavının ilk oturumu 20 Temmuz 2. oturumu ise 21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. KPSS ÖABT sınavı ise 28 Temmuz'da yapılacak. KPSS sınav sonuçları ise 29 Ağustos'da sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak.

Yazarlar